Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia. ”Tremura toată casa!”

olga_3.jpg

olga balan
Olga Bălan locuiește de 20 de ani în Italia
foto: arhivă personală

Cântăreața Olga Bălan, stabilită de 20 de ani în Italia, a simțit pe pielea ei cutremurul din noapte de marți spre miercuri. Deși locuiește într-un oraș la la 80 de km de epicentrul cutremurului, unda de șco a fost foarte puternică.

Olga Bălan s-a speriat foarte tare în noapte de 23 spre 24 august, când mai multe cutremure au făcut una cu pământul mai multe localități din centrul Italiei. Artista locuiește în Fiano Romano, lângă Roma, la 80 km de locul dezastrului.

”Sigur că m-am speriat foarte tare, pentru că a fost puternic. De fapt, am simțit două cutremure unul după altul, la distanță de circa 10 minute. Practic, m-am plimbat cu pat cu tot. Tremura toată casa. Noroc că blocul meu este făcut să reziste la astfel de cutremure”, a povestit pentru Click! cântăreața Olga Bălan.

Cutremurul de 6.2 grade, cu epicentrul la Norcia, s-a produs la ora 4.36, ora României, la o adâncime de numai 4 km. Seismul a afectat puternic trei localități, Accumoli, Amatrice și Pescara del Tronto. Până joi după-amiază, autoritățile vorbeau despre 242 de morți și un număr foarte mare de persoane date dispărute. Printre persoanele decedate se numără și cinci români.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1