Mărturia turcului care s-a așezat în fața tancului. Era gata să-și dea viața

Ultima actualizare:

    Turcul a uimit întreaga lume cu gestul săuFoto: AP
Turcul a uimit întreaga lume cu gestul săuFoto: AP

Tentativa de lovitură de stat din Turcia a scos la iveală nu numai părțile negative ale sistemului, ci și eroi. Unul dintre ei este și Metin Dogan, un bărbat de 40 de ani care s-a așezat pe stradă în fața unui tanc, în zona Aeroportului Ataturk din Istanbul, pentru a împiedica puciștii să preia puterea.

Metin Dogan nu a stat pe gânduri atunci când a luat decizia de a se așeza în fața tancului. Cel care își dorește să profeseze ca psiholog s-a hotărât să meargă la aerport chiar de îndată ce a văzut la televizor marșul tancurilor. Era pregătit să-și dea viața pentru patrie, așa că i-a spus fratelui său că pleacă și dus a fost. Pe drum a dat de un tânăr cu o motocicletă, care l-a dus la aeroportul din Istanbul.

Metin Dogan a fost gata să-și dea viața pentru țară
Metin Dogan a fost gata să-și dea viața pentru țară

"Nu îmi pasă de politică, nu am votat niciodată. Nu îmi pasă din ce partid face parte președintele, dar este liderul țării și președintele meu. Nu am să ofer nimănui șansa de a prelua țara cu forța  Când m-am așezat, mi-am aliniat corpul în așa fel încât să mă asigur că inima, creierul și toate celelalte organe vor fi zdrobite în același timp. Așteptam să văd cum se va simți acea secundă. Nu am vrut să o ratez, căci aș fi simțit că am trecut pe lângă ceva uriaș. Acea secundă era moartea", a declarat Metin pentru Daily Mail.

Mărturia cutremurătoare a turcului care a fost în armată în urmă cu 10 ani continuă cu povestea despre cum a mers printre soldații care trăgeau și de ce s-a așezat în fața tancului: "Credeam că dacă mor, i-aș fi putut opri". Nu se aștepta să trăiască după toată această pățanie. Un soldat a ieșit din tanc și i-a spus eroului că va pleca, doar pentru a-l convinge să se dea din drum. Totul s-a terminat cu oamenii care au trecut de blocajele de pe stradă și au ajuns în fața soldaților spre care au început să arunce cu sticle.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net