Panică în marile orașe ale Europei! Militarii sunt peste tot

bruxelles.jpg

bruxelles
Zeci de militari patrulează pe străzile din Bruxelles
foto: AP

Sute de persoane au murit în recentele atentate comise la Paris și Liban și în luarea de ostatici de la un hotel din Mali.Teroriștii grupării Stat Islamic/Daesh au reușit să instaureze frica în toată lumea, dar mai ales în Europa, care se pare că este vizată de către atacatori în ultima perioadă.

Așa se face că autoritățile din marile orașe europene s-au mobilizat pentru a preveni și, eventual, combate alte posibile atentate. Unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice au fost înconjurate de polițiști și militari, care fac tot posibilul pentru a se asigura că turiștii care vin să le viziteze vor rămâne în siguranță.

Turnul Eiffel din Paris, survolat de agenți de securitate

turnul_eiffel_pazit.jpg

turnul eiffel
Autoritățile franceze păzesc Turnul Eiffel
foto: Getty

 

Imediat după cele șase atentate comise în capitala Franței, agenții de securitate au împânzit cele mai populate obiective turistice. Turnul Eiffel a fost primul vizat, având în vedere faptul că este vizitat, anual, de aproximativ șapte milioane de turiști.

Piața Mare din Bruxelles, împânzită de gardieni

bruxelles_grand_place.jpg

bruxelles grand place
Militarii belgieni au «invadat» Piața Mare din Bruxelles
foto: Getty

 

Și autoritățile din Belgia au intrat în panică după arestarea mai multor teroriști pe teritoriul țării. În Bruxelles este în vigoare nivelul maxim de alertă antiteroristă, iar obiectivele turistice sunt în permanență păzite de către gardieni și polițiști.

Turiștii de la Colosseum, păziți

colosseum_pazit_irishtimes.jpg

colosseum pazit
Turiștii de la Colloseum sunt păziți de autoritățile italiene
foto: irishtimes.com

 

Nici italienii nu vor să riște prea mult atunci când vine vorba de siguranța lor în fața teroriștilor. Faimosul Colloseum a fost, și el, împânzit de polițiști care urmăresc turiștii în timp ce vizitează clădirea.

Autoritățile din Vatican controlează turiștii

vatican.jpg

vatican
În Vatican, turiștii care par suspecți sunt controlați de autorități
foto: AP

 

Spaima instaurată de teroriști a ajuns chiar și în Vatican. Sute de oameni vizitează obiectivele turistice, iar autoritățile nu vor să rateze nimic. Orice persoană care pare suspectă este controlată de polițiști, inclusiv cu detectorul de metale. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Atentatele care au lovit Parisul şi au îngrozit întreaga Europă civilizată nu au cum să ocolească România. Este părerea unuia dintre cei mai informaţi oameni de stat de la noi care, după ce a ieşit din sistem, îşi permite să ne spună verde în faţă cât de vulnerabilă e ţara în care trăim. Click! vă spune care sunt obiectivele de interes naţional care ar putea fi o tentaţie pentru terorişti şi cum sunt ele apărate.

  • atentate paris

    Terorismul a devenit o problemă actuală în viața de zi cu zi și este important să știi ce să faci dacă ești pus, vreodată, într-o astfel de situație. După recentele atentate din Paris și Liban sau luarea de ostatici din Mali, riscul unui posibil atac terorist a crescut.

  • metroul bucurestean

    Spaţiul european se află într‐un proces de transformări demografice cu implicaţii strategice. Atacurile teroriste de la Paris, din data de 13 noiembrie, au sporit măsurile de securitate în toate ţările central-europene şi nu numai. În contextul în care Europa se confruntă în aceste momente cu un adevărat exod al refugiaţilor sirieni, numărul acestora crescând vertiginos de la o zi la alta, forţele de ordine şi serviciile de informaţii sunt în stare de alertă şi tratează cu seriozitate orice ameninţare.

  • atentatele din paris filmul evenimentelor

    Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Terorismul a zguduit din nou Franța. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate, produse aproape simultan, în Paris, la 22:30, ora României. Peste 120 de oameni și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale furnizate de autoritățile franceze. Alți 300 de oameni au fost răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare foarte gravă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1