Maria, cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova, a fost înmormântată. Avea doar 23 de ani

maria-sevcenco.png

Tatăl fetei nu crede că ea a fost răpusă de virus, ci de insuficiența renală de care suferea

Durere fără margini într-o familie din orașul Bălți, Republica Moldova. Părinții greu încercați și-au condus fiica pe ultimul drum, Maria Șevcenco fiind, potrivit presei de peste Prut, cea mai tănără victimă a COVID-19 din Republica Moldova. Avea doar 23 de ani.

Maria Șevcenco a fost înmormântată miercuri, 29 aprilie, după ce fusese internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie. Fata suferea de insuficiență renală, iar potrivit medicilor se afla în stare extrem de gravă la momentul internării. Părinții refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul virus, confirmată ulterior, scrie nordnews.md.

maria-sevcenco.png

Tatăl fetei nu crede că ea a fost răpusă de virus, ci de insuficiența renală de care suferea

Potrivit administrației Spitalului din Bălți, tânăra nu se afla la evidența medicului de familie, deși avea probleme de sănătate din copilărie și suferea de afecțiuni renale. „Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost aplicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața”, a declarat vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți, Ala Condrea, pentru publicația agora.md. Raisa Cotos, medic urgentist în cadrul aceleiași instituții, a menționat că la momentul internării tânăra prezenta și semne de afecțiune respiratorii pronunțate. „Starea pacientei era critică. A fot adusă cu ambulanța. Prezenta dispneie pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa” a spus medicul urgentist, Raisa Cotos, pentru sursa citată. Fata a fost testată la COVID-19. Rezultatele au venit pozitive, dar după ce pacienta a decedat.

Tatăl fetei: "A murit de insuficiență renală, nu COVID-19"

Tatăl fetei refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul coronavirus. „A murit de insuficiență renală, nu COVID-19. Ea nu avea simptome. Avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat”, a spus Vasile Lungu, tatăl fetei, pentru nordnews.md.

În urmă cu o lună, o altă tânără de 27 de ani din stânga Nistrului, a decedat de COVID-19. Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 4,052 de cazuri de COVID-19 și 124 de decese.

Citește și:

Doi soți infectați cu noul coronavirus au murit la câteva ore distanță! Erau căsătoriți de 73 de ani

Un doctor din New York aflat în prima linie a luptei împotriva Covid-19 s-a sinucis! Avea 49 de ani

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1