Mandatul lui Donald Trump se încheie cu nouă zile mai devreme

donald-trump.jpg

Trump a mai fost pus sub acuzare în decembrie 2019, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului
Foto AFP

Departamentul de Stat a publicat, pentru scurt timp, o biografie a preşedintelui în exerciţiu şi mesajul ”mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat (luni) la 11/01/2021, la ora (locală) 19.40 (marţi, 2.49, ora României)”

Donald Trump pleacă mai devreme de la Casa Albă! Republicanul, înfrânt în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, rămâne însă în funcţie până la 20 ianuarie, ziua investirii succesorului său democrat Joe Biden - cu nouă zile mai târziu decât anunţă Departamentul de Stat pe site, potrivit news.ro.

Însă, în urma asaltului sângeros de săptămâna trecută al susţinătorilor săi la Capitoliu, îndemnurile la demisia lui Donald Trump s-au multiplicat, inclusiv în rândul unor aleşi republicani, iar democraţii au lansat un demers legislativ în vederea destituirii şefului în exerciţiu al statului.

Departamentul de Stat a anunţat, de asemenea, pe site, sfârşitul mandatului vicepreşedintelui Mike Pence. Un mesaj care anunţa ”dificultăţi tehnice” a fost postat pe pagina respectivă.

Contactat de AFP, Departamentul de Stat american nu a dat explicaţii.

Potirivt site-ului Buzzfeed, care citează doi diplomţai sub protecţia anonimatului, un ”angajat nemulţumit” a efectuat această schimbare în biografia preşedintelui Donald Tump şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Secretarul de Stat american a cerut să de deschidă co anchetă internă în vederea identificării autorului.

Loading...
 
 

Citește și

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 490518862


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1