Mănâncă 8.000 de calorii pe zi doar pentru a-şi menţine greutatea!

Ultima actualizare:

    Nicola Daintree suferă de fibroză chistică şi sarcoidoza, care îi afectează capacitate de absorbţie a nutrienţilor din mâncareFoto: mirror.co.uk
Nicola Daintree suferă de fibroză chistică şi sarcoidoza, care îi afectează capacitate de absorbţie a nutrienţilor din mâncareFoto: mirror.co.uk

Mulţi oameni se luptă să mănânce cât mai puţin, dar o tânără îşi numără caloriile din alte motive, nu pentru că vrea să slăbească. Nicola Daintree trebuie să mănânce cel puţin 8.000 de calrii pe zi pentru a-şi menţine greutatea: dacă nu, ea riscă să nu se poate ridica din pat şi poate să slăbească periculos de mult.

Nicola mănâncă mai mult decât un halterofil şi de patru ori mai mult decât o femeie normală, doar pentru a-şi menţine silueta. Tânăra din Marea Britanie mănâncă atât de mult încât depinde de organizaţiile care dau mâncare nevoiaşilor şi are o datorie de 250 de lire din cauza alimentelor cumpărate. 

În fiecare zi, Nicola trebuie să mânânce un mic dejun consistent, prânz şi cină, dar şi mai multe gustări care constau în chipsuri, biscuiţi, ciocolată, cereale şi sandvişuri, conform mirror.co.uk. Fetei nu îi ajung banii pe care îi primeşte drept alocaţie. Nicola suferă de fibroză cistică şi o boală rară numită sarcoidoză, din cauza căreria ţesutul de pe organe se umflă şi se înroşeşte. 

Nicola depinde de alocaţia pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi de ajutorul din partea băncilor de alimente, care îi trimit la două săptămâni alimente pentu a-şi completa meniul. 

"Banca de alimente îmi salvează viaţa. Îmi cheltui mare parte a banilor pe mâncare pentru a-mi menţine greutatea. M-am săturat de mâncat", a spus fata. 

Din cauza bolilor, care o ţin la pat şi îi afectează abilitatea de a merge, Nicola nu poate munci pentru a se susţine financiar. Cazul ei a fost prezentat în cadrul unei emisiunii britanice, iar la scurt timp, un bărbat din Irlanda de Nord a contactat-o pentru a-i plăti datoriile de 250 de lire.

"Am primit un mesaj pe Facebook, de la Darren, care mi-a spus că vrea să îmi plătească datoria pe care o am la banca de alimente. Vreau să îmi plătesc datoria, dar acum îmi e greu să strâng bani, aşa că am acceptat oferta lui. Mi-a luat o mare greutate de pe umeri", a mai spus Nicola.  

Ce sunt fibroza chistică şi sarcoidoza

Fibroza chistică este boală monogenică recesivă, provocată de mutaţii în gena CFTR. Proteina codificată în această gene controlează secreţia glandelor exocrine din numeroase organe şi duce la afectarea funcţiilor pulmonare, digestive şi reproductive. Cei care suferă de această boală au inflamaţii cronice şi infecţii repetate la nivelul plămânilor, suferă de insuficienţă pulmonară, care duce la malabsorbţie, sterilitate şi ciroză biliară. 

Sarcoidoza este o boală ce presupune inflamaţie la nivelul ochilor, al ficatului, al nodulilor limfatici, al pielii şi al altor organe. Ea provoacă scădere în greutate, febră şi senzaţie de sufocare. 

image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net