Mai bine cerşiţi la ei decât la noi!

CLIIMA20140131_0124_1.jpg

Cei mai talentaţi fac bani cu orga
Citeste tot despre: 

Imigranţii români îşi schimbă locul, dar năravul ba! După ce au fost huliţi în repetate rânduri de englezi, ţiganii s-au mutat în Germania. Ei îşi duc veacul între câteva plăci de beton, mănâncă din tomberoane, cerşesc şi vând nimicuri prin talciocurile nemţeşti.

"Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană", e o replică celebră dintr-un film românesc, iar de la o vreme încoace tot mai mulţi imigranţi merg să spună "poveşti" peste hotare. Mai mulţi cetăţeni de etnie romă şi-au trasat teritoriul lângă o proprietate industrială abandonată din oraşul german Frankfurt.

Unii se încălzesc la lumânare

CLIIMA20140131_0127_1.jpg

Cei mai talentaţi fac bani cu orga

Case le sunt câteva plăci de beton, care nu măsoară mai mult de un metru, iar condiţiile mizere în care trăiesc ar dezgusta orice trecător.

Ei scotocesc zilnic în zonă după pet-uri

CLIIMA20140131_0125_1.jpg

Cei mai talentaţi fac bani cu orga

Se încălzesc la lumânare, mâncarea şi-o procură din tomberoane, iar baie îşi fac la un robinet din apropiere.

Femeile gătesc la butelii improvizate

CLIIMA20140131_0126_1.jpg

Cei mai talentaţi fac bani cu orga

Aşa trăiesc mai mulţi bărbaţi, femei, dar şi bătrâni. Au cu ei toate catrafusele şi zilnic scotocesc prin gunoaie după sticle, cartoane, fiare şi alte nimicuri, pe care le vând apoi în pieţele din apropiere. Asta fiind şi singura lor sursă de venit, dacă e să nu punem la socoteală "mâna întinsă".

Cei mai talentaţi dintre ei şi-au luat şi instrumentele muzicale ca să le fie de ajutor la cerşeală. Imigranţii nu dau semne că vor să plece prea curând. Şi-au umplut deja barăcile cu tot ce le trebuie, de la pături şi butelii până la veselă, iar de ţigări şi cafele nu duce nimeni lipsă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1