MAI: 17 mafioţi români, reţinuţi în Italia

Ultima actualizare:

Surse din MAI au declarat, pentru MEDIAFAX, că este pentru prima dată când în Italia este destructurat un grup mafiot format exclusiv din cetăţeni români. Deşi afacerile lor nu aveau nicio legătură cu grupările autohtone Cosa Nostra, N'Dranghetta sau Mafia din Sicilia, românii erau organizaţi conform principalelor criterii de funcţionare şi ierarhizare folosite de organizaţiile mafiote italiene.

Operaţiunea de anihilare a grupului mafiot a purtat numele de cod "Brigada" şi a fost declanşată după ce suspecţii au fost monitorizaţi încă din 2011.Anchetatorii au descins la mai multe adrese din oraşul Torino şi regiunea Piemonte, de unde au fost ridicate maşini de lux, diverse sume de bani, precum și droguri de mare risc.

În acelaşi timp, s-a pus sechestru şi pe două cluburi de noapte controlate de aceştia, denumite "Office" şi "Zimbrul", au mai precizat sursele citate.Liderul grupării mafiote era, potrivit surselor citate, era Viorel Oarză, un fost boxer aflat într-o închisoare torineză din 2011, pentru tentativă de omor. Acesta continua să conducă grupul, din detenţie, prin intermediul adjunctului său, Eugen Păun, zis Coco, care îi punea ordinele în aplicare.

Grupul infracțional este cercetat pentru fapte de tentativă de omor, vătămare corporală gravă, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc, proxenetism, taxe de protecție şi cămătărie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net