Macron, bucurie nemărginită pentru victoria Franței, de față cu cuplul regal al Belgiei

macron.png

emmanuel macron s-a bucurat pentru victoria frantei
Emmanuel Macron se bucură zgomotos pentru victoria Franței, în timp ce regele Phillipe zâmbește de complezență
Getty Images

Franța a ajuns pentru a treia oară în ultimii 24 de ani în finala Campionatului Mondial de Fotbal. Victoria din semifinale, obținută la St. Petersburg în fața Belgiei, 1-0, l-a surprins în tribuna oficială pe președintele Franței, bucurându-se ca un copil.

Emmanuel Macron a urmărit meciul dintr-o lojă VIP alături de cuplul regal al Belgiei și de președintele FIFA, Gianni Infantino. Golul decisiv marcat de Samuel Umtiti în minutul 51 l-a făcut pe Macron să fie exuberant, făcându-le parcă în ciudă regelui Philippe și reginei Mathilde. 

Zeci de mii de fani au luat cu asalt străzile Parisului după terminarea meciului, celebrând o nouă performanță pentru les bleus. În ultimul act, Franța va juca împotriva câștigătoarei dintre Anglia și Croația.

loading...
Loading...

Citește și

  • Franta e prima finalsita a Campionatului Mondial 2018

    Franța a devenit aseară prima finalistă a Campionatului Mondial din Rusia. ”Cocoșii galici” au învins în semifinale, cu scorul de 1-0, formația Belgiei, care ratează pentru a doua oară în carieră calificarea în finala celei mai importante competiții fotbalistice a lumii.

  • Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost salutat într-un mod mai nefiresc, de către un adolescent prezent la ceremonia oficială de celebrare a 70 de ani de la discursul lui Charles de Gaulle. Alintul băiatului nu l-a înduioșat pe Macron însă, acesta punându-l imediat la punct pe îndrăznețul simpatizant al său.