Luminile Turnului Eiffel s-au stins în semn de solidaritate cu victimele din Alep

eiffel.jpg

turnul eiffel
S-au stins luminile în Turnul Eiffel, în semn de solidaritate cu civilii uciși în Alep
Foto: Getty

Situația tragică din Alep pare să nu se mai sfârșească. Miercuri seara, 14 decembrie, primarul Parisului a cerut ca luminile Turnului eiffel să se stingă în memoria victimelor din Siria.

Giganticul monument a fost cufundat în întuneric începând cu ora 20.00, după ce primaul din Paris, Anne Hidalgo, a cerut să se facă acest gest în semn de protest față de situația militară care a scăpat de sub control în orașul sirian, informează Daily Mail. Franța a dorit să arate că este solidară cu victimele din Alep.

eiffel.jpg

turnul eiffel
Turnul Eiffel a fost cufundat în întuneric la inițiativa primarului Parisului
Foto: EPA

„Ultimele străzi din Alep dominate de opoziție sunt recucerite de regimul politic sirian, în luptă fiind prinse sute de victime”, a declarat Anne Hidalgo în discursul pe care l-a susținut înainte de a se stinge luminile în Turnul Eiffel.

Sute de parizieni au protestat în capitala franceză pe 14 decembrie în semn de solidaritate cu rezidenții orașului Alep. Unii dintre manifestanți au purtat chiar și haine roșii pentru a simboliza sângele vărsat de civilii din cel de-al doilea mare oraș din Siria.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1