Londonezii îi cer demisia lui May după incendiu. ”Ai sânge pe mâinile tale”

Ultima actualizare:
Premierului i se cere demisia
Premierului i se cere demisia

Londonezii au ieșit în stradă și cer demisa premierului Theresa May. Printre protestatari se regăsesc supraviețuitorii incendiului din blocul Grefell Tower și familiile victimelor care cer dreptate pentru locatarii care și-au pierdut viața în timpul incendiului.

În Londra, câteva mii de oameni au mărşăluit pe străzi şi au cerut demisa premierului Theresa May. Printre demonstranţi se regăsesc supravieţuitori ai incendiului din turnul Grenfell şi rude ale victimelor. Ei au cerut dreptate pentru cei care au pierit în incendiu. Coloana de manifestanţi a plecat de la sediul primăriei Kensington, unde protestatarii au încercat să intre în birourile funcţionarilor, şi s-au îndreptat spre Downing Street 10, reşedinţa premierului Theresa May.

Mulțimea striga ”Ai sânge pe mâinile tale”
Mulțimea striga ”Ai sânge pe mâinile tale”

Theresa a fost numită lașă de mulțimea furioasă, spunând că are sânge pe mâinile ei. Premierul a fost aspru criticat că nu s-a întâlnit cu supraviețuitorii incendiului care a omorât 30 de persoane, în urma celui mai recent bilanț, în timp ce mai multe sunt grav rănite și 76 sunt încă de negăsit.

Mulţimea s-a înfuriat când a aflat că premierul Theresa May a venit fără să anunţe într-un centru unde erau sinistraţi, dar nu a vorbit cu oamenii care au scăpat din incendiu. De altfel premierul britanic nu ar fi vorbit cu oamenii afectaţi de incendiu nici atunci când a vizitat locul tragediei, singurele declarații oficiale fiind cele referitoare la bilanțul tragediei.


    Mulțimea striga ”Ai sânge pe mâinile tale”foto: AFP
Mulțimea striga ”Ai sânge pe mâinile tale”foto: AFP

”May trebuie să plece”, ”Dreptate pentru Grenfell” și ”Sânge pe mâinile tale”, sunt țipetele pancardele și strigătele mulțimii furioase, potrivit Mirror.

”Ce am făcut de la acest incident a fost, în primul rând, că ieri am asigurat serviciile publice că au tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și face treaba. Momentan, putem să-i ajutăm sprijinindu-i”, a declarat May, când a fost întrebată dacă mulțimea scandalizată a interpretat greșit intențiile ei.

Anchetatorii n-au găsit încă răspuns la principala întrebare: ce anume a provocat acest dezastru. Incendiul s-a declanşat la 3:00, ora României, şi s-a extins uluitor de repede la toate cele 24 de etaje.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net