Papa Francisc vorbeşte la Vatican despre vizita în România

Ultima actualizare:

    Papa Francisc vorbeşte despre vizita în România Foto: Getty
Papa Francisc vorbeşte despre vizita în România Foto: Getty

Papa Francisc a plecat, duminică după-amiază, din România, în aplauzele pelerinilor strânşi pe aeroportul din Sibiu, dar despre vizita sa istorică în ţara noastră încă se mai vorbeşte. Şi Sfântul Părinte a fost impresionat de ce a găsit la noi, iar miercuri (5 iunie) de la 10.30 va dedica Audienţa Generală ţinută la Vatican tocmai acestui moment apostolic. Papa va vorbi zece minute în italiană.

UPDATE 11.00 Sfântul Părinte a vorbit, la Vatican, despre toate momentele vizitei sale la București, la Iași, la Șumuleu Ciuc și la Blaj, referindu-se la importanța beatificării celor șapte episcopi greco-catolici martiri, dar și la însemnătatea întâlnirii sale cu reprezentanții comunității rome din Blaj.

"A fost o mare bucurie să fiu un pelerin în România. Ca și creștin, am avut bucuria de a trăi un moment privilegiat al relațiilor frățești dintre biserici. În România, cea mai mare parte a creștinilor aparțin Bisericii Ortodoxe, conduse în momentul de față de Patriarhul Daniel, care este ca un frate al meu", a spus Papa Francisc, la finalul mesajului public transmis de la Vatican.

Vom afla cum a fost deplasarea Papei Francisc în România chiar din gura Sfântului Părinte. Concluziile deplasării în ţara noastră vor fi prezentate într-o conferinţă specială pe care Suveranul Pontif o ţine în Piaţa San Pietro din Vatican, potrivit Vatican News. Părintele vavorbi aproximativ 10 minute în italiană, apoi va fi făcut un rezumat în engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană, poloneză şi poate chiar arabă. La sfârşitul Audienţei Generale, Sfântul Părinte se va ruga cu cei prezenţi în Piaţa San Pietro. La Vatican se va auzi rugăciunea Tatăl Nostru.

Papa Francisc va saluta personal delegaţia din România condusă de IPS Ioan Robu, Preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Vor mai fi prezenţi în Piaţa San Pietro reprezentanţi din Bucureşti, Şumuleu-Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Momentul în care Sfântul Părinte se va adresa mulţimii poate fi urmărit aici:

După ce a plecat din România, Papa Francisc a scris pe Twitter un mesaj în limba română, în care transmitea că se roagă ca Fecioara Maria să îi călăuzească pe români pe calea credinței.  

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net