Avion prăbuşit în Franţa: un Airbus A320 cu 148 de oameni la bord a căzut în Alpi

Ultima actualizare:

    Avionul A320 aparţinea companiei aeriene GermanWings
Avionul A320 aparţinea companiei aeriene GermanWings

Un avion Airbus A320 s-a prăbuşit în sudul Franţei, potrivit Reuters. Avionul prăbuşit în Franţa avea 150 de oameni la bord: 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului.

Cele mai grave accidente aviatice din istorie | VIDEO

Locul unde s-ar fi prăbuşit aeronava
Locul unde s-ar fi prăbuşit aeronava

UPDATE 17.00 Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimele zborului Airbus A320 de la Barcelona la Dusseldorf, prăbuşit marţi, 24 martie într-o regiune muntoasă din Alpii francezi. "Doamnelor şi domnilor, avem veşti şocante cu privire la avionul prăbuşit în Franţa, în care s-au înregistrat 150 de victime. Gândurile mele merg către oamenii care şi-au pierdut rude sau prieteni odată cu prăbuşirea acestui aparat de zbor. Germania, Franţa şi Spania lucrează împreună pentru a încerca salvarea pasagerilor, deşi potrivit primelor date venite de la locul prăbuşirii nu credem că vor exista supravieţuitori. Revin cu precizarea conform căreia gândurile noastre se îndreaptă acum către cei care au pierdut pe cineva drag în acest incident aviatic", a declarat cancelar german.

UPDATE 16.30: Echipe de salvatori, compuse din medici, ghizi montani şi pompieri au început căutările montane în zona în care avionul prăbuşit în Franţa a fost localizat. Potrivit surselor de la faţa locului, avionul este complet dezintegrat şi nu se aşteaptă nimeni să găsească supravieţuitori.

Echipele de căutări sunt în aceste momente la faţa locului
Echipele de căutări sunt în aceste momente la faţa locului

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Alain Vidalies, a declarat că "nu există nici un supravieţuitor" în cazul avionului prăbuşit în Franţa.

Avionul prăbuşit în Franţa a căzut în Alpi, între Barcelonnette şi Digne. Aparatul de zbor, care transporta 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, aparţinea companiei aeriene GermanWings.

Avionul prăbuşit în Franţa zbura din Barcelona spre Dusseldorf.

Avion prăbuşit în Franţa: 45 de spanioli se aflau la bord

Conform

, autorităţile franceze au declarat că la bordul avionului prăbuşit în Franţa se aflau 45 de spanioli. Se pare că majoritatea pasagerilor erau germani. O zonă specială pentru familii şi media a fost creată în aeroportul El Prat din Barcelona.

Regele Felipe al Spaniei, care se afla într-o vizită în Franţa, s-a întâlnit cu preşedintele francez, Francois Hollande, la Palatul Elysee, unde au discutat despre prăbuşirea avionului Germanwings.

Regele Felipe a declarat la Palatul Elysee că printre victimele tragediei se află numeroşi cetăţeni spanioli, dar şi germani şi turci. În urma accidentului aviatic, regele Spaniei a decis să-şi întrerupă vizita în Franţa şi să revină în Spania.

Potrivit publicaţiei spaniole La Vanguardia, este posibil ca printre pasagerii aflaţi la bordul avionului prăbuşit în Franţa să se fi aflat şi 20 de studenţi germani, care au participat la un schimb de experienţă la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, situată în provincia Barcelona.

La rândul său, Francois Hollande a declarat că "nu ar exista victime franceze", dar fără "o certitudine totală".

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a anulat toate întâlnirile programate pentru a urmări situaţia privind accidentul aviatic din sudul Franţei, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

Merkel, care a discutat la telefon cu Hollande şi cu premierul spaniol Mariano Rajoy, s-a declarat profund şocată de prăbuşirea avionului german.

Avion prăbuşit în Franţa: Compania a schimbat logoul în memoria morţilor

Update: Compania Germanwings a schimbat logoul din cel roşu şi galben într-unul gri şi negru, în memoria victimelor. 

Compania Airbus a transmis şi ea condoleanţe familiilor victimelor din avionul prăbuşit în Franţa. 

Companiile Airbus şi Lufthansa nu au putut fi contactate pentru a confirma tragedia. Compania GermanWings, care deţine avionul prăbuşit în Franţa, spun că au primit informaţii din presă, dar nu pot confirma nimic. 

"Am aflat recent despre informaţiile din presă care speculează cu privire la un incident, deşi noi nu avem încă informaţii proprii confirmate", a precizat Germanwings, pe Twitter, cu privire la avionul prăbuşit în Franţa.

Avionul Airbus A320 efectua un zbor low-cost pentru compania Lufthansa. Ultimul apel către turnul de control a fost în jur de 10.47, iar la 11.20 avionul a dispărut de pe radare, a anunţat ziarul Le Figaro. Piloţii au declarat atunci stare de urgenţă. 

Avionul prăbuşit în Franţa: nu există supravieţuitori

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Alain Vidalies, a declarat că "nu există nici un supravieţuitor" în cazul avionului prăbuşit în Franţa.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că nu crede că există supravieţuitori.

"Condițiile în care s-a petrecut accidentul ne fac să credem că nu există supraviețuitori", a spus Hollande. 

Ministrul de Interne francez se îndreaptă spre locul unde a căzut avionul prăbuşit în Franţa, alături de mai multe elicopetere ale ministerului. El va ajunge la locul prăbuşirii în "una sau două ore", a anunţat premierul Manuel Valls

O echipă din Italia se îndreaptă şi ea spre locaţia avionului prăbuşit în Franţa. Conform agenţiilor străine, echipele de salvare încep să găsească rămăşite ale avionului. 

Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"
Ciocnirea violentă a celor două avioane (1977) se înscrie în seria "cele mai grave accidente aviatice din istorie"

Avion prăbuşit în Franţa: Un atac terorist, infirmat de oficiali

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat pentru DPA că, potrivit primelor dovezi, avionul prăbuşit în Franţa nu a fost atacat de terorişti.

Specialiştii spun că Airbus A320, avionul prăbuşit în Franţa, e un avion sigur: deşi era un model din 1990, nu avea probleme tehnice. 

Mircea Budiaci, fost şef al Statului Major al Aviaţiei a declarat că pot exista mai multe cauze: "Greşeală a echipajului, condiţiile meteo, nu putem exclude un atac terorist". Conform Digi 24, piloţii ar fi declarat stare de urgenţă: "Există două situaţii când piloţii declară stare de urgenţă: o defecţiune majoră la bord sau un atac", a spus Budiaci.

De altfel, specialiştii sunt de părere că o defecţiune e puţin probabilă în cazul avionului prăbuşit în Franţa şi că un atac de mult mai plauzibil. 

"Ceea ce s-a întâmpla azi nu pare a avea legătură cu starea avionului, compania lucrează sub standardele LUthansa. Nu m-aş gândi că a plecat cu o defecţiune", a declarat, conform digi24.ro, pilotul Mihai Şerban, întrebat ce ar fi putut neînregulă cu avionul prăbuşit în Franţa.

Avion prăbuşit în Franţa: primul accident aviatic cu o aeronavă de linie din Franţa

Avionul prăbuşit în Franţa este primul avion de linie din ultimii 15 ani. Ultimul accident a avut loc în iulie 2000, când un avion Concorde operat de Air France, cu 109 oameni la bord, s-a prăbuşit peste un hotel din suburbia pariziană Gonesse.

Airbus A320, ca avionul prăbuşit în Franţa, sunt avioane bimotoare de pasageri, de diametru standard, au un singur culoar, sunt scurte sau mediu-curier. Aparatul are patru modele, în funcţie de autonomia de zbor şi de capacitate: A318, A319, A320, A321. 

Intrat în serviciu în 1988, A320 a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire şi este cel mai popular model comercializat de Airbus existând peste 5000 de comenzi, din care peste 3000 de avioane au fost livrate şi sunt operaţionale.

Avionul a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 şi pentru a fi concurent modelelor Boeing 737 şi Douglas DC-9 (inclusiv McDonnell Douglas MD-80).

Avion prăbuşit în Franţa: detalii despre compania Germanwings

Compania Germanwings, care deţine avionul prăbuşit în Franţa, este compania low cost a celor de la Lufthansa. Ea asigură majoritatea zborurilor intraeuropene ale Lufthansa şi a fost fondata ca şi companie separată în 27 octombrie 2002

Compania are sediu la Koln şi o flotă de 43 avioane. Vârsta medie a avionelor de 10,1 ani, cel mai vechi avion având 23,2 ani, iar cel mai nou 0,8 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net