Lira sterlină, în cădere liberă după referendumul Brexit

brexit_1.png

brexit
Valoarea lirei sterline are de suferit imediat după primele rezultate ale referendumului Brexit
Foto Metro.co.uk

Lira sterlină a scăzut simțitor pe piața financiară imediat după aflarea primelor rezultate ale referendumului Brexit, unde dorința majorității britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană a întrecut orice așteptări.

Conservatorii care sunt în favoarea părăsirii Uniunii, printre care Boris Johnson și Michael Gove, au trimis o scrisoare premierului David Cameron în care îl îndeamnă să rămână în funcția de lider îndiferent de rezultatele referendumului, relatează Metro.co.uk

Parlamentarul David Davis este de părere că prim-ministrul ar trebui să mai stea în această funcție pentru câțiva ani, dar ar trebui numească un alt responsabil pentru negocierile cu Uniunea Europeană. De asemenea, euroscepticul John Redwood a sugerat că Partidul Conservator ar trebui să aștepte pentru a vedea dacă David Cameron are de gând să respecte dorința exprimată public de englezi pentru a ieși din UE. Având în vedere că țara este destul de divizată, o soluție viabilă ar fi formarea unui nou guvern. 

Unii dintre laburiști, printre care John McDonnell, este de părere că indiferent de rezultatele referendumului, David Cameron este "ostaticul" miniștrilor pro-Brexit care ocupă poziții cheie. După numărarea a 75 % dintre voturi s-a înregistrat o diferență semnificativă între cei pro-Brexit, care au obținut 52 % din voturi, contra celor care au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană - 48 %.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1