Liderii turci se tem că se pregătește o a doua încercare de lovitură de stat

Ultima actualizare:

    Liderii turci se tem de posibilitatea unei a doua încercări de lovitură de statFoto: Getty
Liderii turci se tem de posibilitatea unei a doua încercări de lovitură de statFoto: Getty

Tentativa de lovitură de stat din Turcia i-a făcut pe liderii de la Ankara să intre în stare de alertă. După miile de arestări și demiteri din toată țara, nimeni nu s-ar mira dacă s-ar pregăti un nou puci. Tentativa eșuată i-a făcut pe cei care au pus la cale răsturnarea regimului să încerce să-și ducă planul la bun sfârșit, se teme Guvernul.

Mulți conducători  militari sunt în închisoare, iar președintele Erdogan nu s-a grăbit să se întoarcă din Istanbul în capitală, semn că Ankara nu este complet sigură, notează The Independent. Administrația are suspiciuni cu privire la infiltrarea unor persoane în structurile de profunzime ale armatei, care astfel ar putea să ia cu asalt, pe neașteptate, și să creeze iar panică și victime în rândul cetățenilor.

Foarte mulți generali și amirali au fost încarcerați, ceea ce arată că la nivelul înalt al armatei există suspiciuni de puciști. Inclusiv comandanții armatelor a II-a și a III-a și alte persoane din cercul președintelui au ajuns în spatele gratiilor. Gurile rele spun că toate intervențiile lui Erdogan de după puciul eșuat sunt parte a intenției liderului turc de a scăpa de toți cei care nu-i dau ascultare. Pest 1500 de angajați din sistemul de educație au fost dați afară, suspectați că ar avea legătură cu clericul Fetullah Gulen, cel acuzat de Recep Erdogan că a orchestrat întreaga mișcare împotriva sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net