Liderii G7, criticaţi pentru o petrecere unde ar fi fost încălcate regulile de distanţare. Reacţia premierului britanic

petrecere-g7.jpg

Liderii G7 au participat la o petrecere care a stârnit critici
foto: Twitter
Citeste tot despre: 

Liderii G7 au fost criticaţi pentru că au participat la un eveniment în aer liber cu băutură şi mâncare, în contextul în care astfel de activităţi sunt încă interzise pentru nunţi. Downing Street a negat că petrecerea pentru liderii G7 de pe plaja Carbis Bay, care a avut loc sâmbătă, ar fi încălcat regulile de distanţare socială, scrie The Guardian.

Liderii G7 au fost criticaţi că au participat la o petrecere în timp ce nunţile sunt încă interzise. Cei din industrie au spus: "Ei fac lucruri care la o nuntă ar fi interzise, ipocrizia", a spus o organizatoare de nunţi, citată de The Telegraph. Restricţiile privind nunţile sunt în vigoare din 20 martie iar evenimentele de acest fel pot fi organizate cu 30 de persoane. 

g7-carbis-bay.jpg

foto: Twitter

Downing Street a negat acuzaţiile

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a transmis: "Evenimentul de aseară a fost organizat în deplină siguranţă, în conformitate cu regulile în vigoare Covid. A fost o adunare informală a liderilor celor şapte naţiuni şi în privat... dar se poate vedea că a fost o atmosferă relaxată care le-a dat ocazia şefilor de state să discute în afară unui cadru formal". 

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cei care participă la summit au fost testaţi zilnic şi evenimentul a avut loc în aer liber.  

Editorul BBC Laura Kuenssberg a distribuit câteva fotografii de la petrecere.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1