Lansare eșuată! A explodat racheta care trebuia să aprovizioneze astronauții de pe SSI VIDEO

Ultima actualizare:

    Racheta a explodat la aproximativ două minute de la lansarefoto: captură video
Racheta a explodat la aproximativ două minute de la lansarefoto: captură video

Racheta Falcon 9, lansată de la baza aeriană Cape Canaveral, din Florida, a explodat la numai câteva minute după ce s-a ridicat în cer. Racheta era fabricată de societatea americană SpaceX și transporta capsula Dragon, menită să aprovizioneze astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Racheta Falcon 9 a fost lansată conform programului, însă la aproximativ două minute, aceasta a explodat în cer. Capsula conținea aproape două tone de alimente și dispozitive de cercetare științifică în spațiu, ce urmau să aprovizioneze Stația Spațială Internațională, potrivit time.com.

Cauza accidentului nu a fost identificată imediat, iar oficialii americani au anunțat că de vină a fost o anomalie, însă nu au specificat exact care a fost problema, informează Digi24.

Urmărește explozia

Racheta aparținea companiei private Space X, fondată de miliardarul Elon Musk, care a pus și bazele PayPal și care, în prezent, este director executiv la Tesla Motors. Acesta a încercat în repetate rânduri să redirecționeze racheta spre un loc în care ar fi putut fi colectată în condiții de siguranță, însă ambele tentative anterioare au dat greș. Din acest motiv, compania nu va reuși să recupereze proviziile încărcate în vehicul.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net