Lacrimi și multă suferință! India este cea mai grav afectată ţară din lume de noul coronavirus

Ultima actualizare:

    Au fost amenajate ruguri în aer liber pentru că toate crematoriile sunt depăşite de numărul morţilor Fotografii: EPA-EFE/Gettyimages
Au fost amenajate ruguri în aer liber pentru că toate crematoriile sunt depăşite de numărul morţilor Fotografii: EPA-EFE/Gettyimages

India trece de aproape o lună prin cel mai urât coşmar din istorie! 22,7 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 şi 246.146 un fost răpuşi de virusul ucigaş. Spitalele, morgile şi crematoriile nu mai fac faţă numărului mare de victime, iar pe străzi bântuie moartea.

Disperare, lacrimi şi multă suferinţă! India este cea mai grav afectată ţară din lume de noul coronavirus. Duminică, autorităţile au făcut 1,4 milioane de teste pentru COVID-19 şi 366.161 au ieşit pozitive. 3.754 de bolnavi nu au mai prins ziua de luni după ce virusul ucigaş le-a curmat vieţile şi a urcat bilanţul total al dezastrului la 246.146 de decese. Premierul Narendra Modi a anunţat că ”va închide toate statele indiene” pentru două săptămâni pentru a opri răspândirea virusului ucigaş care face ravagii de aproape o lună. Străzile din marile oraşe sunt un furnicar de rude disperate să facă rost ”la negru” de baterii de oxigen pentru muribunzii de acasă.


    Rudele disperate cumpără ”la negru” butelii de oxigen pentru muribunzii de acasă Foto: EPA-EFE
Rudele disperate cumpără ”la negru” butelii de oxigen pentru muribunzii de acasă Foto: EPA-EFE

În parcuri au fost amenajate ruguri sub cerul liber pentru că toate crematoriile sunt depăşite de numărul uriaş de morţi. Spitalele sunt arhipline şi încă de săptămâna trecută au anunţat că nu mai au medicamente, echipamente de protecţie şi doctorii sunt epuizaţi. Experţii internaţionali sunt convinşi că numărul dezastrului este de cel puţin patru ori mai mare pentru că sistemul sanitar este complet depăşit de mai bine de două săptămâni.


    Bolnavii se sting cu zile în stradă aşteptând un loc în spital
Bolnavii se sting cu zile în stradă aşteptând un loc în spital

Însă cum s-a ajuns la acest dezastru umanitar? Săptămâna trecută, experţii internaţionali au punctat că între 28-29 martie a fost organizată ceremonia religioasă Holi (Festivalul Culorilor) în cinstea zeului Vishnu, la care au participat milioane de credincioşi. În aceeaşi perioadă, au avut loc manifestaţii politice organizate chiar de actualul partid de guvernământ.


    Bătrânii, trataţi pe bancheta din   a maşinii Foto: GettyImages
Bătrânii, trataţi pe bancheta din a maşinii Foto: GettyImages

La aceste manifestări nu au fost respectate normele de prevenire a răspândirii bolii. Mai mult decât atât, miercuri, 5 mai, în Gujarat, a avut loc o ceremonie religioasă la care au participat mii de femei care s-au rugat pentru vindecarea celor dragi. Profesorul Vipin Narang de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) crede că dezastrul este ”cauzat de o guvernare slabă care a făcut erori uriaşe”, informează Reuters. Ministrul Sănătăţii din Delhi a anunţat ieri că mai are doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca doar pentru patru zile, în condiţiile în care India a vaccinat până ieri 34,8 milioane de oameni, adică 2,5% din populaţia de 1,39 miliarde.


    Pentru mulţi ajutorul medical vine mult prea târziu
Pentru mulţi ajutorul medical vine mult prea târziu

Începând de duminică seara, state precum Uttarakhand au interzis deplasarea populaţiei pe timp de noapte şi au închis barurile, mall-urile, cinematografele şi magazinele neesenţiale. Au fost suspendate ceremoniile religioase. Începând din ultima săptămână din aprilie, India primeşte ajutoare medicale din întreaga lume constând în aparate de ventilaţie mecanică, vaccinuri, echipamente, doze de oxigen şi medicamente precum Remdesivir. Cu toate astea, inclusiv ieri, pe străzi, mureau oameni aşteptând să se elibereze un loc în spital. 

Dezastrul din India în cifre

  • Bilanţul dezastrului COVID-19, conform datelor oficiale: 246.146 de decese şi 22,7 milioane de îmbolnăviri 
  • Media de infectare din ultimele 14 zile: 390.000 
  • Statele Tamil Nadu şi Karnataka, închise complet pentru 14 zile de autorităţi începând din 7 mai 
  • Bengaluru, capitala statului Karnataka, cea mai afectată localitate cu o rată de infectare de 300.000 pe zi 

India ameninţată de o ciupercă ucigaşă, după ce au fost raportate câteva sute de cazuri de zigomicoză (boală cauzată de ciupercile mucormicete care atacă plămânii). 


    Miercuri, 5 mai, sute de femei  au participat la o ceremonie  religioasă în Sanand, Ahmedabad
Miercuri, 5 mai, sute de femei au participat la o ceremonie religioasă în Sanand, Ahmedabad

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Castelul Corvinilor Foto Daniel Guță jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net