La fiecare 18 secunde un om moare de Covid-19

profimedia-0514349985.jpg

bolnavi de coronavirus pe patul de spital
Situația este mai gravă în zonele cu populație îmbătrânită
Foto: Profimedia

Am ajuns la peste 500.000 de morți și peste 10 milioane de îmbolnăviri de coronavirus, în întreaga lume. La un calcul simplu, situația este extrem de gravă: 78.000 de decese pe lună.

Covid-19 face ravagii mai ceva ca malaria și SIDA

Practic, în doar șase luni, numărul morților de Covid-19 a depășit numărul celor care mor anual din cauza malariei, susține Mediafax. Potrivit datelor din 2018 ale Organizației Mondiale a Sănătății, malaria ia într-un an 36.000 de vieți, iar SIDA 64.000.

La fiecare 18 secunde cineva moare de coronavirus

Bazându-se pe o medie în perioada 1-27 iunie, Reuters a calculat că la fiecare 24 de ore mor peste 4.700 de oameni de coronavirus. Asta echivalează cu 196 de persoane decedate pe oră, sau cu un mort la fiecare 18 secunde. Situația variază de la țară la țară. În zonele cu populație mai îmbătrânită, rata de deces este mai ridicată. Există voci care spun că persoanele în vârstă care sufereau și de alte boli oricum ar fi murit. Alexandru Rafila este de altă părere: „Sunt mulți vârstnici care au decedat după infecția cu coronavirus și aveau 2-3 comorbidități, dar nu înseamnă că ar fi murit oricum dacă nu făceau această infecție. Trebuie să încercăm să fim echilibrați în opinii și să vedem că și persoane tinere, fără comorbidități, au făcut forme grave”, susține specialistul, citat de Hotnews.

Loading...

Citește și

  • Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

    Cât de periculos este, cu adevărat, coronavirusul, ce efecte produce în organismul uman, cum se fac testările în România și când putem spera la un vaccin? Sunt doar câteva întrebările la care a răspuns Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant a României la OMS, într-o dezbatere Hotnews. În marea de informații contradictorii care au generat neîncredere și nesiguranță, specialistul a venit să facă puțină lumină și a demontat câteva mituri care circulă și acum printre români.

  • ludovic orban cu masca pe fata

    Atacat de liderii opoziției pentru felul în care a gestionat epidemia de coronavirus, Ludovic Orban a explicat că, dacă Guvernul nu ar fi impus măsurile dure de carantină și izolare, situația din România ar fi fost mult mai gravă decât în Italia, unde au fost confirmate peste 240.000 de cazuri, cu aproape 35.000 de morți.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1