La 80 de ani, e stewardesă şi nu se pensionează

stewardesa-80-de-ani2121-.jpg

Americanca Bette Burke-Nash este cea mai vârstnică însoţitoare de zbor în activitate din lume

Se simte bine numai în zbor, la 10.000 de metri înălţime! Bette Burke-Nash lucrează ca stewardesă, deşi are vârsta de 80 de ani. Se ţine încă foarte bine şi nu are de gând să se pensioneze.

E mândră că este cea mai bătrână stewardesă încă în activitate din istorie! Americanca octogenară Bette Burke-Nash este sănătoasă tun şi bucuroasă că poate să-şi facă în continuare meseria care îi place la nebunie. De 58 de ani, întâmpină cu un zâmbet cald pasagerii avioanelor ce aparţin prestigioasei companii US Airways. În fiecare an, trece cu succes testele obligatorii, care presupun spargerea unui geam foarte rezistent sau deschiderea unei uşi foarte grele. Zeci de suflete sunt în responsabilitatea ei şi e conştientă că trebuie să-şi dovedească eficacitatea.

Când pleacă în cursă, Bette trebuie să se trezească la 2.00 noaptea, să se machieze şi să-şi îmbrace uniforma elegantă. Se îndreaptă apoi cu geanta sa cu rotile spre terminalul de îmbarcare de la Aeroportul Naţional Reagen din Washington. Îi place la nebunie când avionul îşi ia zborul, în timp ce le spune pasagerilor să-şi pună centurile de siguranţă. “După decolare, mă simt deja într-o altă lume”, mărturiseşte Bette, care are senzaţia că este o actriţă pe scenă când se află în avion. După aterizare, zâmbeşte din nou, fericită că a dus la bun sfârşit un nou zbor, spunând cu candoare: “Vă mulţumim că aţi zburat cu noi!”.

Şi-a dorit încă din copilărie să devină însoţitoare de zbor. S-a angajat ca stewardesă în 1958, când a fost pusă să frecventeze un curs de bune maniere. La acea vreme, stewardesele nu puteau să se căsătorească şi să aibă copii. De asemenea, trebuiau să ţină o dietă severă şi să se pensioneze la 32 de ani. Cu timpul, regulile s-au schimbat. Aşa a ajuns să-şi păstreze serviciul până la o vârstă atât de înaintată. Femeia are un fiu, Christian, în vârstă de 41 de ani.

Cum arăta la începutul carierei

Loading...

Citește și

  • stewardesa pasager avion

    Un material video realizat într-un avion al British Airways arată cum forțele de ordin escortează după aterizare un pasager recalcitrant deoarece a agresat o însoțitoare de bord. Când acesta a atacat-o, un alt pasager a încercat să îi vină în ajutor, dar au fost cu toții uimiți de ce a urmat.

  • Fiecare pas şi gest al lui Kate Middleton sunt analizate cu atenţie. Nicio ţinută, nicio expresie nu scapă de ochii criticilor şi fanilor ducesei de Cambridge. Ceea ce înseamnă că soţia lui William trebuie să aibă mare grijă orice ar face, iar cea mai mică greşeală poate provoca un adevărat scandal.

  • stewardesa egyptair

    Joi, 19 mai, o aeronavă aparținând EgyptAir s-a prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de oameni la bord, dintre care 10 membri ai echipajului. Una dintre stewardesele zborului MS804 ce se deplasa de la Paris la Cairo a publicat cu mai bine de un an în urmă o fotografie prin care parcă și-a prevestit moartea.

  • aterizare fortata timisoara

    Un bărbat care a determinat aterizarea forțată a unei aeronave pe aeroportul din Timișoara, în vara anului trecut, a fost trimis în judecată de către procurorii de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.