La 80 de ani, e stewardesă şi nu se pensionează

Ultima actualizare:

    Americanca Bette Burke-Nash  este cea mai vârstnică însoţitoare  de zbor în activitate din lume
Americanca Bette Burke-Nash este cea mai vârstnică însoţitoare de zbor în activitate din lume

Se simte bine numai în zbor, la 10.000 de metri înălţime! Bette Burke-Nash lucrează ca stewardesă, deşi are vârsta de 80 de ani. Se ţine încă foarte bine şi nu are de gând să se pensioneze.

E mândră că este cea mai bătrână stewardesă încă în activitate din istorie! Americanca octogenară Bette Burke-Nash este sănătoasă tun şi bucuroasă că poate să-şi facă în continuare meseria care îi place la nebunie. De 58 de ani, întâmpină cu un zâmbet cald pasagerii avioanelor ce aparţin prestigioasei companii US Airways. În fiecare an, trece cu succes testele obligatorii, care presupun spargerea unui geam foarte rezistent sau deschiderea unei uşi foarte grele. Zeci de suflete sunt în responsabilitatea ei şi e conştientă că trebuie să-şi dovedească eficacitatea.

Când pleacă în cursă, Bette trebuie să se trezească la 2.00 noaptea, să se machieze şi să-şi îmbrace uniforma elegantă. Se îndreaptă apoi cu geanta sa cu rotile spre terminalul de îmbarcare de la Aeroportul Naţional Reagen din Washington. Îi place la nebunie când avionul îşi ia zborul, în timp ce le spune pasagerilor să-şi pună centurile de siguranţă. “După decolare, mă simt deja într-o altă lume”, mărturiseşte Bette, care are senzaţia că este o actriţă pe scenă când se află în avion. După aterizare, zâmbeşte din nou, fericită că a dus la bun sfârşit un nou zbor, spunând cu candoare: “Vă mulţumim că aţi zburat cu noi!”.

Şi-a dorit încă din copilărie să devină însoţitoare de zbor. S-a angajat ca stewardesă în 1958, când a fost pusă să frecventeze un curs de bune maniere. La acea vreme, stewardesele nu puteau să se căsătorească şi să aibă copii. De asemenea, trebuiau să ţină o dietă severă şi să se pensioneze la 32 de ani. Cu timpul, regulile s-au schimbat. Aşa a ajuns să-şi păstreze serviciul până la o vârstă atât de înaintată. Femeia are un fiu, Christian, în vârstă de 41 de ani.

Cum arăta la începutul carierei

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net