La 102 ani, a sărit de la 4.267 m înălţime

Ultima actualizare:

    Irene O'Shea este cea mai bătrână paraşutistă din lumeFoto: Facebook
Irene O'Shea este cea mai bătrână paraşutistă din lumeFoto: Facebook

Irene O'Shea, de 102 ani, a sărit cu paraşuta dintr-un avion de la 4.267 de metri înălţime. Străbunica a devenit astfel cea mai bătrână paraşutistă din lume.

Irene O'Shea, de 102 ani şi 194 de zile, a sărit duminica trecută cu paraşuta de la 4.267 de metri înălţime. Femeia a sărit pentru prima oară cu paraşuta la 100 de ani, în 2016. Ea a făcut acest salt, la acea vreme, special pentru a-şi sărbători un centenar de viaţă. Femeia a sărit pentru a treia oară cu paraşuta, recent, în Langhorne Creek, sudul Australiei, la viteza de 220 de kilometri pe oră. Acum ea a devenit oficial cea mai bătrână paraşutistă din lume. După saltul pe care l-a făcut la o bază aeriană, Irene a declarat că “se simte normal”. Paraşutismul implică mult curaj şi un mare risc. Însă centenara nu se teme de nimic. A câştigat multe aprecieri de la oameni din întreaga lume. A făcut saltul de record mondial în prezenţa prietenilor şi a familiei cu scopul de a aduna bani pentru Asociaţia care luptă împotriva bolilor cu simptome motorii din Australia de Sud. Irene a sărit cu paraşuta în memoria fiicei ei care a fost răpusă de o astfel de maladie în urmă cu zece ani. “Sunt o persoană ca oricare, o persoană normală”, a spus Irene O'Shea unui reporter care a întrebat-o dacă este dependentă de adrenalină. Ea a fost declarată cea mai bătrână paraşutistă şi în 2017, când a sărit cu paraşuta a doua oară. Acum, Irene şi-a depăşit propriul record. “Mi-am pierdut fiica din cauza unei boli groaznice. Îmi este atât de dor de ea”, a spus femeia , bucuroasă că recordul său a dus la colectarea de 12.000 de dolari pentru lupta împotriva maladiilor similare celei care i-au ucis fata. Irene O'Shea, de 102 ani, a sărit cu paraşuta dintr-un avion de la 4.267 de metri înălţime în scopuri pentru o cauză nobilă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net