L-au ocolit cu autostrada că n-a vrut să se mute

Ultima actualizare:

    Ocolitoarea se întinde pe doi kilometriFoto: Guliver/Splashnews
Ocolitoarea se întinde pe doi kilometriFoto: Guliver/Splashnews

Cel mai încăpăţânat proprietar din lume este Xi J. Bărbatul de aproape 60 de ani deţine o fabrică de produse farmaceutice şi terenul din jurul ei. Nu s-a înţeles la preţ cu autorităţile şi i-a poftit pe asfaltatori să ocolească doi kilometri.

Între 1949 şi 2007, noţiunea de proprietate nu exista în China comunistă. Însă după intrarea în vigoare a Legii Dreptului  la Proprietate al cetăţenilor Republicii China,  în 2007, situaţia s-a schimbat radical.

În oraşul Hangzhou a început, în urmă cu trei ani, un proiect de anvergură: dezvoltarea cartierului comercial Qianjiang. În planul de urbanism a fost prevăzută inclusiv o „bretea” care să lege autostrada de oraş, pentru a veni în ajutorul navetiştilor. Iar pentru a evita disconfortul de a împărţi oraşul în două, autorităţile au lucrat la o centură ocolitoare.

În 2012 au început lucrările. În 2013 au ajuns lângă proprietatea lui Xi J. I s-a cerut demolarea făbricuţei şi a parcării. Muncitorii de la firma care asfalta au apucat să doboare gardul şi să sape pentru a face terasamentul. Xi J. i-a dat în judecată. În 2014 a câştigat procesul. I s-a propus o nouă ofertă de vânzare a proprietăţii, iar bărbatul de aproape 60 de ani a refuzat-o.

În septembrie i s-a trimis o ultimă notificare şi asfaltatorii au început să-l ocolească. În loc să asfalteze 900 de metri, cât era lăţimea deţinută de Xi, aceştia au făcut un „C” în jurul făbricuţei. Proiectul de dezvoltare a fost evaluat la peste 2 miliarde de dolari şi prevede ridicarea mai multor clădiri de birouri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net