Kim Jong-un se teme că ar putea fi asasinat. Ce măsuri de precauție și-a luat

kim_jongun.jpg

kim jong-un
Kim Jong-un se teme pentru viața sa
Foto: AFP

Conduce Coreea de Nord cu mână de fier, există pedepse extrem de aspre chiar și pentru fapte minore și nimeni nu are dreptul să-i conteste vreo decizie. Nici n-ar fi de mirare ca dictatorul Kim Jong-un să aibă numeroși inamici care-l vor scos din jocul politic definitiv.

„Liderul suprem” al Coreei de Nord se teme că ar putea fi asasinat în timpul călătoriilor sale prin țară, fiind foarte îngrijorat de un posibil atac aerian, precizează agenția de presă sud-coreeană, citată de Digi 24. Sunt informații obținute de serviciile secrete din Coreea de Sud care par să urmărească orice mișcare a dictatorului, mai ales de când a dezvoltat un amplu program nuclear.

„Kim are mania de a colecta informații despre «operațiunile de decapitare», prin intermediul serviciilor sale de inteligență”, a declarat un oficial sud-coreean, conform sursei citate.

Pentru a reduce riscul de a fi asasinat, Kim Jong-un preferă să călătorească la primele ore ale dimineții, înainte de răsărit și să schimbe mai multe mașini pe parcursul itinerariului. Se simte alarmat după ce ar fi aflat de existența unei presupuse „unitate de lichidare” pregătită de Statele Unite și de Coreea de Sud pentru a-l elimina.

În luna mai, guvernul nord-coreean chiar a acuzat CIA că ar fi pregătit o operațiune de asasinare a lui Kim Jong-un prin intermediul unor cetățeni nord-coreeni corupți care urmau să-l lichideze cu o substanță chimică letală.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1