Jurnalistul român Andrei Postelnicu, dispărut în Atlantic

Ultima actualizare:

    Andrei Postelnicu avea  brevet de pilot amator din 2010
Andrei Postelnicu avea brevet de pilot amator din 2010

Jurnalist renumit, Andrei Postelnicu, 36 de ani, a lucrat pentru Financial Times, Bloomberg, Adevărul, PRO TV. A fost consilierul lui Mircea Geoană, în perioada când acesta a candidat la preşedinţie. Dar a avut o mare pasiune: pilotajul. Vineri, se pare că această pasiune l-a costat viaţa. A dispărut în largul Floridei la manşa avionului pilotat chiar de el.

„Pilot visez să fiu de când eram mic. În clasa a şasea, am împrumutat de la biblioteca şcolii o carte tradusă din ruseşte, numită «Tehnica Pilotajului». Ţin minte şi acum desenele rudimentare, în special unul care descria tehnica de amerizare pentru hidroavioane, cum trebuie să ţină pilotul manşa în fiecare etapă", povestea Andrei Postelnicu, în urmă cu un an, într-un interviu acordat site-ului vocipentruromania.ro.

simeon stalpnicul png

Viaţa l-a dus însă pe alt drum. Jurnalismul. Un drum pe care l-a urmat impecabil. A fost angajat la publicaţii străine de prestigiu, precum Financial Times şi Bloomberg, dar şi corespondent pentru ziare şi televiziuni din ţară. S-a născut în Câmpulung Moldovenesc, dar a crescut la Constanţa. Imediat după şcoală a plecat însă în Marea Britanie, iar acum era cetăţean britanic. În America, se afla în vacanţă, la Vero Beach. Vineri, Andrei a închiriat un avion uşor de mici dimensiuni, Piper PA-28, şi a plecat în plimbare de-a lungul coastelor Floridei. Trebuia să se întoarcă la sol în cursul serii. Sâmbătă dimineaţa, televiziunile locale din Florida spuneau că avionul este căutat de autorităţi pe o plajă din insula Hutchinson. Localnicii au găsit rucsacul jurnalistului şi o gheată.

Părinţii lui Andrei au aflat vestea de la logodnica acestuia, care i-a sunat sâmbătă. „El făcea un zbor de agrement cu un avion cu un singur motor, în zona plajei din Miami. Era în vacanţă. Avea licenţă de zbor şi îşi acumula ore de zbor ca să treacă la o treaptă mai înaltă. Tot ce ştim este că a cedat motorul. Atât ştiu eu de la autorităţile americane", a declarat Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei. „Sunt curenţi care pot să-l ducă oriunde. La ora actuală nu ştim dacă trăieşte sau nu. Să dea Dumnezeu să trăiască undeva, pe o insuliţă", spune Mihai Postelnicu. La închiderea ediţiei, autorităţile americane nu aveau alte noutăţi legate de dispariţia jurnalistului român.

«Eu simt că trăieşte»

„Eu simt că trăieşte şi nu îmi pierd speranţa asta. Este adevărat că avem zile foarte grele. Este singurul copil, un băiat excepţional", ne-a spus Mihaela Postelnicu. Mama jurnalistului spune că pe 30 ianuarie a fost ziua lui şi că a vrut să-şi facă un cadou: a plecat în SUA să fie pilot. "Datorită defectului pe care îl are la mână (n.red. infirmitate la degetele mâinii drepte), autorităţile române nu l-au lăsat. A luat brevetul de pilot amator în Franţa, în 2010 şi mi-a zis «Mama, vreau să fiu profesionist!»", mai spune mama lui Andrei.

VIDEO Jurnalistul român Andrei Postelnicu, căutat în SUA după ce avionul său a dispărut

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net