„Jungla” din Calais, evacuată! Primul autocar cu refugiați a plecat din tabără

000_hf8m5.jpg

jungla calais evacuata
Migranții au început să sosească luni la punctul de adunare stabilit de autoritățile franceze pentru evacuare
Foto: AFP

Primul autocar cu refugiați din „Jungla” de la Calais a plecat luni dimineață (24 octombrie) din tabără, la mai puțin de o oră de la începutul operațiunii de evacuare. În autocarl se află 50 de imigranți sudanezi, care vor fi transferați în regiunea Burgundia, din centrul Franței,

Imensa tabără de refugiați improvizată în nordul Franței, cunoscută drept numele de „Jungla” de la Calais, va fi evacuată începând de luni (24 octombrie). Între 6.000 și 8.000 de bărbați, femei și copii așteaptă luni de zile în această tabără improvizată rezolvarea situației lor, care pentru cei mai mulți înseamnă speranța de a traversa Canalul Mânecii.

Autocarele îi vor transporta pe refugiați spre centre de primire din Franța. Peste 1.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura desfășurarea fără incidente a operațiunii. Cei mai mulți dintre refugiații din Franța speră că vor ajunge în Regatul Unit al Marii Britanii. Din cauza exasperării populației locale, tabăra de la Calais a devenit un soi de abces social, otrăvind dezbaterea din jurul imigrației și suscitând tensiuni între Paris și Londra, potrivit Agerpres. Astfel că, la sfârșitul lunii septembrie, guvernul socialist a anunțat desființarea ei.

Autoritățile susțin că dispun de 7.500 de locuri de cazare și speră să evacueze „Jungla” în cel mult o săptămână. Această evacuare nu a pus capăt dezbaterilor. Reprezentanți ai opoziției de dreapta și-au exprimat temerea de multiplicarea unor tabere de tipul celei de la Calais în toată Franța.

Loading...
 
 

Citește și

 • Guvernul român plănuieşte să deschidă o tabără de refugiaţi la Tăşnad, în nord-vestul României, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, scrie cotidianul Magyar Idok citat de Mediafax. Tabăra va găzdui un număr de aproximativ 600 de persoane, în principal refugiaţi sirieni, în pofida protestelor liderilor şi locuitorilor oraşului

 • clooney, angelina, refugiati, proprietati

  Cei mai vehemenţi actori de la Hollywood în problema refugiaţilor sunt Angelina Jolie (40 de ani) şi George Clooney (54 de ani). Prima, în calitate de emisar al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, cel de al doilea în calitate de ambasador pentru Drepturile Omului. Jurnaliştii britanici de la Daily Mail le-au luat averile la bani mărunţi şi au descoperit că pot caza lejer pe domeniile lor 10.000 de imigranţi.

 • george clooney lacul como refugiati

  Lacul Como (Italia), locul unde preferă să „fugă” în vacanță actorul George Clooney, a devenit tabără de refugiați, după ce Elveția și-a închis granițele. Până acum, acest loc era paradisul bogaților și al celebrităților.

 • bebelus, refugiati, radauti, suceava

  Înduioşător! O refugiată a născut marţi, la Spitalul din Rădăuţi, un băiat cu o greutate de 3,5 kilograme. Tatăl este din Irak, iar mama - din Iran. Cei doi soţi se află, din luna august, în Centrul de Azil din Rădăuţi.

 • calais refugiati

  Mai mulți băieți ar fi fost abuzați sexual într-o tabără de refugiați din Calais, Franța. Șapte adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani susțin că au fost molestați și au fost tratați de medicii voluntari în ultimele șase luni. La controalele medicale efectuate s-a observat că au răni care să fie în concordanță cu cele susținute de copii. Mai mult, în patru dintre cazuri, băieții au avut nevoie de operații.

 • O imagine cu un nou născut spălat deasupra unei bălţi în tabăra de refugiaţi de la Idomeni, de la graniţa dintre Macedonia şi Grecia, a făcut înconjurul internetului. După ce această fotografie a devenit virală, autorităţile greceşti au promis că vor reloca oamenii din tabăra supraaglomerată.