John Magufuli, președintele Tanzaniei, a murit răpus de Covid. „Buldozerul” n-a crezut în virus, ci doar în rugăciuni

Ultima actualizare:

    John Magufuli, președintele Tanzaniei și cel mai vehement coronasceptic african, a murit bolnav de Covid-19Sursa foto: bbc.com
John Magufuli, președintele Tanzaniei și cel mai vehement coronasceptic african, a murit bolnav de Covid-19Sursa foto: bbc.com

Preşedintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit răpus de Covid-19, la doar 61 de ani. El era internat de mai multă vreme într-un spital din Kenya, grav bolnav, deși, inițial, autoritățile nu au recunoscut acest lucru. John Magufuli, președintele Tanzaniei, a fost unul dintre cei mai vocali lideri africani care şi-au manifestat scepticismul faţă de coronavirus.

Președintele Tanzaniei John Magufuli, unul dintre cei mai vocali lideri africani care au negat existența virusului Covid-19, a murit infectat cu noul coronavirus. El nu a mai fost văzut în public de la sfârşitul lui februarie, absenţa sa fiind neobişnuită, în condițiile în care apărea la televiziunea de stat de mai multe ori pe săptămână. Acest lucru neobișnuit pentru el a alimentat speculațiile privind infectarea sa cu noul coronavirus.

John Magufuli, președintele Tanzaniei, a avut insuficiență cardiacă

"Cu mare regret vă anunţ că astăzi, 17 martie 2021, la ora 18:00, l-am pierdut pe curajosul nostru lider, preşedintele Tanzaniei, John Pombe Magufuli", a spus Samia Suluhu Hassan, vicepreședintele țării, potrivit AFP, citată de Agerpres. Samia Suluhu Hassan a declarat că preşedintele a încetat din viaţă la spitalul de stat Emilio Mzena din Dar es Salaam, Tanzania, unde se afla sub tratament. Cauza decesului a fost „insuficiență cardiacă„ însă cu câteva zile în urmă apăruseră deja zvonuri că Buldozerul, așa cum era supranumit, este internat într-un spital din Kenya, grav bolnav de coronavirus. Aceste știri au fost alimentate și de faptul că președintele nu mai fusese văzut în public de aproape două săptămâni.

Săptămâna trecută, un lider al opoziţiei declara că Magufuli ar fi internat în stare gravă într-un spital din Kenya, după ce a contractat noul coronavirus, a cărui ameninţare a bagatelizat-o în repetate rânduri. Ulterior, patru persoane au fost arestate de poliţia din Tanzania sub suspiciunea că ar fi răspândit pe rețelele de socializare zvonuri potrivit cărora președintele John Magufuli este bolnav. Oficialii guvernului au negat în acel moment informațiile, iar vicepreședintele Samia Suluhu Hassan a declarat că președintele muncește din greu.

S-a ferit de Covid-19 cu rugăciuni și abur din plante

John Magufuli a negat în repetate rânduri că boala provocată de noul coronavirus, COVID-19, se răspândeşte în ţara est-africană şi a susţinut fără dovezi că vaccinurile sunt periculoase, sugerând în schimb ca oamenii să se roage şi să  inhaleze aburul din plante.

În ciuda numeroaselor solicitări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tanzania nu a publicat nicio statistică privind cazurile din luna mai, când a înregistrat 509 de infecţii. Nu există un program de testare cunoscut şi oficialilor din domeniul sănătăţii li s-a interzis să menţioneze virusul.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net