Joe Biden, prima discuție telefonică cu Angela Merkel. Președintele american a fost invitat în Germania

Ultima actualizare:
Angela Merkel și Donald Trump s-au aflat în relații tensioante
Angela Merkel și Donald Trump s-au aflat în relații tensioante

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a invitat pe Joe Biden, luni seară, în cursul primei lor discuţii telefonice după instalarea noului preşedinte american la Casa Albă, să efectueze o vizită în Germania "imediat ce pandemia va permite acest lucru", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert.

Şefa guvernului de la Berlin, care va părăsi cancelaria după alegerile legislative de la 26 septembrie, i-a spus lui Joe Biden că Germania este pregătită "să îşi asume responsabilităţi pentru a face faţă provocărilor internaţionale alături de partenerii europeni şi transatlantici", a precizat Steffen Seibert într-un scurt comunicat. 

Angela Merkel și Joe Biden au abordat și cel mai important subiect al momentului: pandemia de coronavirus care încă este departe de a se sfârși. Cei doi responsabili politici au mai căzut de acord pentru a sublinia că lupta împotriva pandemiei de COVID-19 necesită "eforturi internaţionale sporite".


    Angela Merkel și Donald Trump s-au aflat în relații tensioante Sursă foto: Gettyimages
Angela Merkel și Donald Trump s-au aflat în relații tensioante Sursă foto: Gettyimages

În timpul celor patru ani la Casa Albă, predecesorul lui Joe Biden, Donald Trump, nu a mers niciodată în Germania. Deşi SUA şi Germania întreţin tradiţional relaţii strânse, mandatul lui Trump a fost marcat de o răcire considerabilă între Berlin şi Washington, iar relațiile diplomatice dificile dintre Donald Trump și Angela Merkel au fost cunoscute în întreaga lume. Miercuri, în cursul ceremoniei de învestire a lui Joe Biden, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a exprimat faptul că Germania resimte o "imensa uşurare" odată Joe Biden a devenit președintele Statelor Unite ale Americii.  

image
image
image
image
image
image
iubire
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net