Joe Biden a discutat cu Benjamin Netanyahu și Mahmoud Abbas despre violenţele din Gaza. Ce le-a transmis

Ultima actualizare:

    Un palestian rănit în urma unui raid aerian e transportat la o unitate medicalăfoto: AFP
Un palestian rănit în urma unui raid aerian e transportat la o unitate medicalăfoto: AFP

Joe Biden i-a sunat, sâmbătă seară, pe Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, şi pe Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, în condițiile în care situaţia din Palestina continuă să fie una gravă

Președintele SUA i-a spus premierului Netanyahu că Israelul are dreptul de a se apăra, dar și-a exprimat îngrijorarea pentru victimele în rândul civililor, înregistrate de ambele părți. Totodată, Biden i-a cerut șefului guvernului israelian ca jurnaliștii să fie protejați, după ce Israelul a bombardat sâmbătă turnul al-Jalaa din Gaza City, unde aveau birouri agenția americană de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera, relatează BBC.

Citeşte şi 

Peste 132 de palestinieni ucişi şi 10.000 lăsaţi fără casă în urma atacurilor armatei israelene. "Aud încă ţipetele oamenilor"

Biden, prima convorbire cu Abbas, de când e preşedintele SUA

Pentru prima dată de când este a preluat puterea, Joe Biden a vorbit și cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, căruia i-a spus că vrea „să consolideze parteneriatul americano-palestinian”, dar i-a mai spus și că tirurile cu rachete pe care Hamas le lansează asupra teritoriului israelian trebuie să înceteze, notează digi24.ro.

 Președintele Abbas, care conduce în Cisiordania, are puțină influență în Fâșia Gaza, care este controlată de militanții Hamas. Statele Unite nu discută însă direct cu Hamas, pe care o consideră organizație teroristă. 

Biden le-a mai spus celor doi lideri să rămână în continuare angajați în efortul de a găsi pentru conflictul care durează de decenii o soluție ce poate permite conviețuirea a „două state”.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net