"Joc viral" în rândul copiilor americani: ingerarea capsulelor cu detergent

istock_000028400682_medium-e1464884882658.jpg

Foto
Copiii se provoacă reciproc să muște din capsulele cu detergent
Foto: Twitter

O nouă modă pericukloasă circulă în rândul tinerilor din Statele Unite ale Americii. Dacă anul trecut, autoritățile își făceau griji pentru copiii influențabili care ar fi putut juca Blue Whale, un joc virtual care în cele de urmă îl îndemna pe participant să se sinucidă, acum sunt speriați de un alt trend bizar. Zeci de adolescenți acceptă provocarea de a înghiți capsule de detergent.

Medicii americani au tratat deja adolescenți care au ingerat capsule de detergent în cadrul acestui joc cel puțin bizar care circulă pe diverse platforme de internet. Tinerii se provoacă între ei să facă acest gest și trebuie să filmeze scena pentru a fi credibili în fața colegilor și prietenilior. Doctorii avertizează că detergentul este foarte dăunător sănătății, chiar dacă se află închis într-o capsulă. Pe internet se fac glume despre capsulele de detergent. Circulă fotografii în care acestea decorează o pizză sau sunt puse într-un bol şi amestecate cu înălbitor, în loc de cereale cu lapte. În plus, pe reţelele sociale, copiii se provoacă între ei să muşte dintr-o capsulă şi să se filmeze, potrivit știrileprotv.ro. Un toxicolog din Statele Unite ale Americii a atras atenția asupra pericolului căruia copiii se expun din simplu teribilism. "Pot cauza arsuri la nivelul gurii, buzelor, traheei şi esofagului. Membrana capsulelor, atunci când se dizvolvă, poate cauza probleme ale sistemului nervos central", a declarat toxicologul Frank Lo Vecchio.

Anul trecut, un trend deosebit de peroculos a circulat în rândul adolescenților americani și nu numai. ”Balena albastră” e un algoritm prin care, într-o comunitate de socializare din Rusia, persoanele care se înscriu într-un ”joc” sunt deteminate să se sinucidă. Dacă participarea, inițial, este voluntară, foarte repede devine o capcană psihologică. Participantul este amenințat că, dacă se retrage din comunitate, sau din joc, va fi expus pe Internet (identitate, adresă etc), deci umilit, sau i se va face rău lui sau familiei. Treptat, participantul primește tot felul de sarcini, în număr de 49, cea din urmă fiind reprezentată de sinucidere. Creatorul jocului a fost arestat la scurt timp după ce jocul Blue Whale a fost deconsipirat. Anul trecut, doar în Rusia, peste 150 de copiii care jucau acest joc și-au pus capăt zilelor. 

loading...
Loading...