Jeff Bezos, uimit după călătoria sa cu racheta: „Vom construi o rută către spaţiu”

bezos.jpg

Jeff Bezos are planuri mari. Își dorește să construiască colonii spațiale plutitoare

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cel mai bogat om de pe planetă, americanul Jeff Bezos, şi-a realizat marţi visul când a zburat pentru prima dată în spaţiu la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin, spunând că a fost „uimit” şi „înmărmurit” de frumuseţea Pământului după această călătorie care marchează o nouă etapă pentru industria de turism spaţial, informează AFP.

Jeff Bezsos, uimit după zborul său „pe cer”

Alături de Jeff Bezos la bord s-au aflat fratele său Mark, pioniera aviaţiei Wally Funk, 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care au devenit. în ordinea menționată, cel mai în vârstă astronaut, respectiv cel mai tânăr din istorie. 

Capsula care i-a transportat pe cei patru pasageri, propulsată de lansatorul New Shepard, a decolat dintr-un loc izolat din deşertul Texasului, potrivit news.ro.

Jeff Bezsos vrea să construiască colonii spațiale plutitoare

După separarea de capsulă, neo-astronauţii au atins 107 km altitudine, deasupra liniei Karman (100 km), limita internaţională recunoscută între atmosfera terestră şi spaţiu.          

Ei au putut, timp de patru minute, să admire curba Planetei Albastre şi întunericul profund al restului universului. 

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că acest lucru i-a schimbat şi că au fost înmărmuriţi, uimiţi de Pământ şi de frumuseţea sa, dar şi de fragilitatea sa, şi sunt total de acord", a spus fondatorul Amazon într-o conferinţă de presă, după zbor.  

Pământul „este un mic lucru fragil şi când locuim pe această planetă, facem pagube”, a afirmat Jeff Bezos. „Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să vezi cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat''.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, a creat Blue Origin în 2000 cu scopul de a construi colonii spaţiale plutitoare, dotate cu gravitaţie artificială şi unde milioane de oameni ar putea lucra şi trăi. „Vom construi o rută către spaţiu astfel încât copiii noştri şi nepoţii să poată construi viitorul", a afirmat el marţi. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5