Jaf de un miliard de euro la muzeul din Dresda. Este cea mai mare spargere din ultimii 75 de ani

j124-foto2-4col-150-epa-efe-2.jpg

Seiful Verde este alcătuit din 10 încăperi în care sunt depozitate peste 3.000 de obiecte preţioase
Foto: EPA-EFE

Lovitură ca în filme, luni, la muzeul din castelul regal din Dresda! Hoţii au provocat un incendiu care a produs o pană de curent în întreaga zonă apoi au pătruns în ”Seiful Verde”, din muzeul german şi au plecat cu o pradă estimată la peste un miliard de euro.

Muzeul din Dresda găzduieşte de zeci de ani cea mai valoroasă colecţie de obiecte de artă, bijuterii şi comori de secolul XVIII din lume.

În ciuda faptului că edificiul este unul dintre cele mai bine păzite din lume, doi hoţi au reuşit imposibilul, cu puţin timp înainte de ora 5.00 dimineaţa.

j224-foto3-90-90-epa-efe-4.jpg

Poliţia verifică cine a dat informaţii din ”interior”
Foto: EPA-EFE

 

Acesta este cel mai mare jaf al secolului, de la al Doilea Război Mondial şi până în prezent. Hoţii au incendiat maşina cu care au fugit de la Muzeu, la câţiva kilometri în afara oraşului, pentru a li se pierde urma.

Poliţia a luat în calcul posibilitatea ca unul dintre foştii angajaţi sau actualii angajaţi ai muzeului să le fi furnizat informaţii privind sistemul de siguranţă hoţilor.

j324-foto4-85-60-epa-efe-6.jpg

Camere de supraveghere i-au surprins pe hoţii din Dresda plecând
Foto: EPA-EFE

 

Un alt scenariu este că ”hoţii au acţionat la comanda unui colecţionar miliardar” şi că bijuteriile cu diamante, safire şi smaralde au ajuns pe piaţa neagră. ”Seiful Verde” a fost creat în 1723 de regele Poloniei şi al Saxoniei Augustus cel Puternic. Seiful Verde e alcătuit din 10 camere în care sunt depozitate peste 3.000 de capodopere şi bijuterii.

Printre bijuteriile furate se află şi o figurină de 63,8 cm cu smaralde de 547,71 de carate.

Cele mai mari jafuri din istorie

  • Lovitura din Antwerp, Belgia. În 2003, hoţii au pătruns în Centrul Diamantelor din oraşul belgian şi au plecat cu pietre preţioase în valoare de 110 milioane de euro.
  • Tunul de la Cannes. Bijuterii în valoare de peste 100 de milioane de euro au fost furate în 2013 de la centrul expoziţional din Hotelul Carlton, din Cannes.
  • Jaful de pe aeroport. Diamante de peste 65 de milioane de euro au fost furate de pe aeroportul Schiphol, din Amsterdam. Câteva pietre preţioase au fost recuperate.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1