Ivanka Trump, audiată într-un proces privind folosirea ilegală a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea tatălui său

ivanka-trump.jpg

Ivanka Trump
Ivanka Trump a fost audiată sub jurământ
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Ivanka Trump (39 de ani), fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurământ, săptămâna aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump acum patru ani.

Într-un proces din ianuarie 2020, procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, a susţinut că afacerile imobiliare ale lui Donald Trump şi alte entităţi au folosit în mod abuziv fonduri nonprofit pentru a îmbogăţi familia Trump. O organizație nonprofit scutită de impozite numită 58th Presidential Inaugural Committee s-a coordonat cu familia Trump pentru a plăti sume exagerate pentru spaţiul pentru evenimente al hotelulului Trump International din Washington, relatează news.ro.

Procurorii cer familiei Trump să înapoieze 1 milion de dolari

Potrivit procesului, într-un caz, organizaţia nonprofit a plătit mai mult de 300.000 de dolari pentru a avea o recepţie privată la hotelul Trump pentru cei trei copii mai mari ai preşedintelui - Donald Jr., Ivanka şi Eric - în seara inaugurării, din 20 ianuarie 2017.

”Legislaţia districtuală impune ca organizaţiile nonprofit să îşi folosească fondurile în scopul public declarat, nu în beneficiul persoanelor private sau al companiilor”, a spus Racine la începutul acestui an. Procesul urmăreşte să recupereze 1 milion de dolari care ar fi fost direcţionat direct către afacerea familiei Trump.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Comitetul inaugural a declarat că finanţele sale au fost verificate independent şi că toţi banii au fost cheltuiţi legal. Deşi legile privind finanţarea campaniilor restricţionează mărimea contribuţiilor campaniei, comitetele de inaugurare pot accepta donaţii nelimitate, inclusiv de la corporaţii. Cele 107 milioane de dolari strânse de comitetul inaugural al lui Trump, prezidat de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Thomas Barrack, au fost cele mai mari din istorie, potrivit declaraţiilor depuse la Comisia Electorală Federală. Un fost consilier al campaniei Trump, Richard Gates, a fost vicepreşedinte al comitetului inaugural.

Gates a fost unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump condamnaţi în ancheta fostului consilier special Robert Mueller referitoare la posibila implicare a Rusiei în alegerile din 2016.

Loading...
 
 

Citește și

  • ivanka

    Ivanka Trump (37), fiica preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este de cele mai multe ori lăudată pentru alegerile sale vestimentare din cadrul întrunirilor oficiale la care participă. Mereu aflată în atenţia fotoreporterilor şi a jurnaliştilor, Ivanka reuşeşte să primească aprecieri pozitive din partea crricilor de modă, iar apariţiile sale sunt adesea impecabile. Cu toate acestea există momente când, până şi una dintre cele mai elegante doamne, reuşeşte să o dea în bară. Iată ce obiect vestimentar i-a creat probleme fiicei lui Trump în timpul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, desfăşurată la New York, în urmă cu câteva zile.

  • ivanka

    Ivanka Trump a devenit o femeie pe cât admirată, pe atât de controversată de când tatăl său, Donald Trump, a devenit președintele Statelor Unite și s-a mutat la Casa Albă. Fiica președintelui este remarcată și analizată, indiferent dacă se află pe stradă sau la evenimente oficiale. Cu toate acestea, Ivanka era cunoscută și înainte ca tatăl său să ia în primire mandatul de la Casa Albă, cochetând cu industria modei, la fel ca mama sa vitregă, Melania Trump.