Iulia Timoșekno este la Terapie Intensivă. Fostul premier al Ucrainei, în stare gravă, infectată cu Covid-19

iulia-timosenko.jpg

Iulia Timoșenko
Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, este ventilată mecanic, ea respirând cu ajutorul aparatelor
Sursa Foto: Profimedia

Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, se află internată la Terapie Intensivă, în stare gravă, infectată cu Covid-19. Doamna de Fier a Ucrainei este ventilată mecanic, iar medicii nu reușesc să-i scadă febra.

Iulia Timoșenko, în stare gravă la Terapie Intensivă

Iulia Timoşenko, fost premier al Ucrainei, este în stare gravă. Ea a fost internată în weekend, cu diagnostic de COVID-19. Este la terapie intensivă, ventilată artificial, iar doctorii nu reușesc să-i scadă temperatura sub 39 de grade Celsius.

Cine este Iulia Timoșenko

În vârstă de 59 de ani, Iulia Timoşenko a fost unul dintre liderii Revoluţiei Portocalii din 2004, când pro-occidentalul Viktor Iuşcenko a fost confirmat preşedinte după ce o instanţă a stabilit că alegerile au fost falsificate în favoarea adversarului său pro-Moscova, Viktor Ianukovici. Timoșenko a fost de două ori premier în timpul preşedinţiei lui Iuşcenko, înainte ca cei doi să îşi despartă drumurile după ani de dispute politice.

Timoşenko a candidat la preşedinţie în 2010, dar a pierdut în faţa lui Viktor Ianukovici, sprijinit de Rusia.

În 2011 a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, acuzaţie pe care a negat-o şi despre care a spus că a fost motivată politic. Ea a fost eliberată din închisoare la începutul lui 2014 după ce Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unei revolte populare ce a îndepărtat Ucraina de Rusia şi a apropiat-o de Uniunea Europeană şi SUA, dar a dus, totodată, la anexarea Crimeei de către Rusia.

În 2014, cea supranumită „Doamna de fier a Ucrainei” a candidat din nou la președinția Ucrainei, dar a pierdut în favoarea fostului președinte Petro Poroșenko, om de afaceri născut în Basarabia.

Iulia Timoșenko se află la Terapie Intensivă, iar medicii fac tot posibilul să o stabilizeze. Starea sa de sănătate este precară, Doamna de Fier a Ucrainei respirând, deocamdată, doar cu ajutorul aparatelor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1