Iubitul a lăsat-o la altar. Ce a făcut apoi i-a schimbat complet viața

Ultima actualizare:
Katy Colins a început să se bucure cu adevărat de viață, după despărțirea care a determinat-o să plece în lume
Katy Colins a început să se bucure cu adevărat de viață, după despărțirea care a determinat-o să plece în lume

A crezut că viața ei s-a sfârșit atunci când iubitul ei a lăsat-o, cu puțin timp înainte de ziua nunții. După o relație de lungă durată, nu s-ar fi gândit că ar putea să facă tot ce și-a dorit vreodată, pe cont propriu. Totuși, ceea ce s-a întâmplat după ce a fost părăsită a fost cel mai bun lucru din viața ei.

La nici 30 de ani, avea o casă, o mașină și un loc de muncă stabil, însă toate acestea nu o împlineau din punct de vedere emoțional. Când a rămas singură, Katy Colins (30 de ani) a luat o decizie foarte riscantă și a început să trăiască viața pe care și-a dorit-o dintotdeauna.

A vândut casa, mașina, și-a dat demisia de la locul de muncă și, cu banii rămași, și-a cumpărat bilete de călătorie către Asia de sud-est, potrivit dailymail.co.uk. A început să se plimbe prin India, Thailanda și Nepal, neștiind că aceste experiențe o vor ajuta să devină o scriitoare de succes.

„Toată lumea a crezut că eram puțin nebună, în special în contextul în care nu călătorisem nicăieri de una singură înainte, dar pur și simplu așa am simțit. Aveam nevoie de o perioadă departe de tot și de toți cei pe care îi cunoșteam pentru a mă regăsi”, mărturisește ea.

Succesul ei a început de la un simplu blog

Tânăra a ajuns chiar să se plimbe prin Munții Himalaya
Tânăra a ajuns chiar să se plimbe prin Munții Himalaya

Cu studii de jurnalism și de limba engleză, oficializate printr-o diplomă de la Universitatea Salford, Anglia, Katy spune că întotdeauna a visat să scrie un roman. Călătoriile au reprezentat o oportunitate în acest sens, mai ales că și-a împărtășit experiențele pe blogul personal, numit Not Wed or Dead, pe care scria mai mult pentru a-și pune familia și prietenii la curent cu ceea ce se întâmpla cu ea.

A ajuns chiar și la Taj Mahal
A ajuns chiar și la Taj Mahal

Cu timpul, oamenii au început să îi citească cu plăcere blogul, care a devenit din ce în ce mai cunoscut în blogosfera internațională. „Oameni care nu erau înrudiți cu mine au început să-mi citească blogul și să îmi trimită emailuri, spunându-mi cât de curajoasă am fost când am renunțat la tot și am plecat. Am primit mesaje de la alți bărbați și femei proaspăt ieșiți din relații, care îmi spuneau că mi-au citit blogul ca sursă de inspirație”, relatează Katy.

Cu cât călătorea mai mult, cu atât simțea mai mult nevoia să-și transpună experiențele în cuvinte. Încet, încet, a început să scrie nu numai pentru blog, ci și pentru o carte. „Am început să scriu câteva capitole, nefiind complet conțientă că acestea aveau să fie începutul unui roman, dar mai mult ca o cale de a-mi elibera mintea”, spune ea.

A început să-și transpună în cuvinte experiențele inedite

Cartea ei va fi lansată în format digital la sfârșitul lunii ianuarie
Cartea ei va fi lansată în format digital la sfârșitul lunii ianuarie

A ajuns într-unele dintre cele mai frumoase locuri ale lumii. S-a pozat la Taj Mahal și s-a plimbat prin munții Himalaya. S-a relaxat pe plaje din Thailanda și a admirat apusul pe râul Khwae Noi River. Cuvintele au curs fără să încerce și, fără să-și dea seama, a ajuns să termine un întreg roman. Însă povestea în sine nu era de ajuns pentru a avea de succes.

Locuia de doi ani într-un oraș mic din Franța, unde preda engleza, când a primit vestea cea mare. „În mod ironic, m-a sunat un editor într-o perioadă în care ar fi avut loc cea de-a treia aniversare a nunții mele. Este cumplit să mă gândesc cât de departe am ajuns prin muncă, prin faptul că am fost curajoasă și că am vrut să trăiesc cea mai bună viața pe care aș putea-o trăi”, explică Katy.

Și-a îndeplinit visul de a deveni scriitoare


    Cartea ei va fi lansată în format digital la sfârșitul lunii ianuariefoto: Arhiva Personală
Cartea ei va fi lansată în format digital la sfârșitul lunii ianuariefoto: Arhiva Personală

Acum, drumul spre a fi o adevărată scriitoare era complet. Primul ei roman, „The Lonely Hearts Travel Club” a inspirat-o să scrie o întreagă serie sub același nume. Cu rochia de mireasă încă nepurtată, Katy consideră ziua în care a fost părăsită cea mai bună zi din viața ei. „Decizia lui, deși devastatoare la acel moment, a fost deșteptarea de care aveam nevoie. Aveam o slujbă bună, o casă drăguță și trăiam un stil de viață confortabil, dar îmi lipsea aventura.  Asta era ceva ce speram să obțin prin a călători prin jumătate de lume de una singură, și, din fericire, a dat rezultate. M-am cățărat pe un vulcan activ în Chile, am dormit într-o junglă din Thailanda, m-am acoperit cu pudră Holi (pudră colorantă, n.r.) în India, am făcut skydiving în Franța și chiar am zburat deasupra Muntelui Everest”, relatează Katy.

Chiar dacă acum s-a stabilit în Franța, tânăra și-a îndeplinit visul de a fi scriitoare și de a călători. A făcut din pasiunea ei un mod de a obține bani, iar în cele din urmă a ajuns să trăiască viața la care mulți visează. Romanul ei, „The Lonely Hearts Travel Club”, urmează să fie lansat sub formă digitală la 21 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net