Italia se îndreaptă către carantina totală. Când va fi luată decizia

Ultima actualizare:

    Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiuneFoto: Arhiva Click!
Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiuneFoto: Arhiva Click!

Italia ar urma să intre în carantină totală, dacă numărul contaminărilor nu se reduce până în data de 15 noiembrie, atunci când decizia va luată în mod oficial. De miercuri intră în vigoare noi restricții în anumite zone.

Ipoteza unei carantine totale este în vederea autorităților. Nu doar pentru că medicii italieni cer carantina de câteva zile, ci și deoarece a crescut îngrijorarea în Guvern, având în vedere curba epidemiologică.

Italia s-ar putea îndrepta către carantină totală

Guvernul se gândește astfel la necesitatea unor măsuri și mai stricte, precum închiderea restaurantelor sâmbătă și duminică la prânz și suspendarea unor activități comerciale, care acum au derogări în zonele roșii.

Dacă în cinci zile curba epidemiologică nu se reduce, ipoteza cea mai probabilă este aceea de a așeza toate regiunile în „zona roșie”.  Aspectul care îi îngrijorează cel mai mult pe experți: chiar dacă numărul contaminărilor se reduce până în 15, spitalele ar fi tot arhipline și ar fi nevoie de noi spitale Covid în timp record. Ultimul decret este în vigoare de aproape o săptămână, iar măștile sunt obligatorii de peste o lună.

Între timp, de miercuri Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria se mută în „zona portocalie” (alături de Puglia și Sicilia, aflate în această zonă de câteva zile), ceea ce presupune circulație interzisă pe timp de noapte, nu se intră și nu se iese din regiuni, decât pentru muncă, sănătate sau urgențe, etc, potrivit hotnews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net