Italia a scurtat carantina la cinci zile pentru vizitatorii din 30 de ţări, inclusiv din România

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Italia a scurtat carantina impusă pentru vizitatorii din 30 de ţări, inclusiv România, conform reglementărilor care intră în vigoare de marţi.

În loc de două săptămâni de carantină forţată, călătorii din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), majoritatea din Uniunea Europeană, vor petrece doar cinci zile în izolare, potrivit AFP. 

Cei care vin în Italia din aceste ţări trebuie totuşi să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosire şi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de carantină să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară a celor care au stat sau care au trecut prin Marea Britanie după ce noua tulpină depistată în Kent a înregistrat o răspândire mai mare.  

Italienii au petrecut sărbătorile de Paşte în lockdown după ce întreaga ţară a fost în zona "roşie". 

De marţi, unele regiuni vor rămâne în tona "portocalie", cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămân închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net