Italia relaxează restricțiile în nord, deși numărul deceselor zilnice nu a scăzut

Ultima actualizare:

    Numărul zilnic al deceselor la nivel național rămâne cu mult peste 400, în Italiafoto: AFP
Numărul zilnic al deceselor la nivel național rămâne cu mult peste 400, în Italiafoto: AFP

Restricțiile impuse de pandemie din Italia vor fi relaxate din 12 aprilie, chiar dacă numărul zilnic al deceselor la nivel național rămâne cu mult peste 400. Autoritățile au luat decizia după ce numărul de noi infectări a scăzut cu 30% în ultimele cinci zile, față de aceeași perioadă a săptămânii trecute.

O mare parte din nordul țării, cel mai afectat de epidemie, va ieși din zona roșie și va intra în cea portocalie, ceea ce înseamnă că restricțiile devin mai puțin severe. Insula Sardinia este singura regiune care trece de la portocaliu la roșu, asta după ce, în urmă cu o lună era singura regiune în „zona albă”, adică viața de zi cu zi era aproape normală. Infecțiile au crescut însă pe insulă.

Italia are un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori. Cu noile modificări, peninsula devine portocalie, cu doar 4 regiuni în zona roșie, inclusiv Sardinia. „Restricțiile și zonele roșii aduc primele rezultate, dar contextul este încă foarte complicat și trebuie să fim foarte precauți”, a spus ministrul sănătății, Roberto Speranza, notează digi24.ro.

Prin urmare, Calabria, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Piemont și Toscana se alătură regiunilor din zona portocalie: Abruzzo, Basilicata, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sicilia, Umbria, Veneto, provincia Bolzano și Trento. Magazinele se vor redeschide și este permisă vizitarea unui prieten o dată pe zi.

11,4 milioane de italieni rămân în zona roșie: cei care locuiesc în Campania, Puglia, Valle d'Aosta și Sardinia.

Mortalitate în Italia, a doua cea mai mare rată din Europa

Potrivit Ministerului Sănătății, vineri s-au înregistrat 18.938 de noi cazuri față de 17.221 joi, respectiv 718 victime față de 487 joi. Italia a înregistrat până acum 113.579 de decese legate de COVID, a doua cea mai mare rată din Europa după Marea Britanie și a șaptea din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net