Italia, noi restricții dure împotriva persoanelor nevaccinate

politie_italia.jpg

Foto: observatornews.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

La nivel global, au fost înregistrate peste 259 milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate virusului SARS-COV-2. Europa se confruntă cu o creștere accelerată de infectări, iar restricțiile pentru persoanele nevaccinate devin din ce în ce mai aspre.

Italia a decis miercuri noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le drastic accesul la o serie de servicii şi făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajaţi publici, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Certificatul verde, obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public

Un decret guvernamental prevede că persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, săli de sport începând din 15 decembrie. Din 6 decembrie, oricine va dori să folosească transportul public va trebui să fie vaccinat sau să deţină un test negativ la coronavirus. Aceste măsuri vor fi în vigoare până la 15 ianuarie.
Totodată, guvernul a extins vaccinarea obligatorie la întreg personalul din educaţie, poliţie şi armată şi a precizat că angajaţii din sănătate, pentru care exista deja obligativitatea vaccinării, vor trebui să primească o doză booster pentru a-şi păstra locurile de muncă. Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a declarat Draghi după ce cabinetul său a aprobat.

Citește și:

Germania, la un pas de vaccinare anti Covid obligatorie. În Austria, decizia a fost deja luată

Mutația tulpinii Delta a SARS-CoV-2, mult mai infecțioasă

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5