Israel declară stare de urgență în orașul Lod, după intensificarea violențelor

israel-hp.jpg

Israel
Cel puţin 40 de oameni au murit în ceea ce reprezintă cele mai grave violenţe din ultimii ani
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Guvernul de la Tel Aviv a declarat stare de urgenţă în oraşul Lod, aflat în centrul ţării, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi palestinieni s-a intensificat, marți noapte (11 mai). Mai multe maşini au fost incendiate şi 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil.

În Lod, aflat în apropiere de Tel Aviv, arabii israelieni au protestat şi manifestaţiile au degenerat. Protestatarii au aruncat cu pietre spre poliţie, care a răspuns cu grenade lacrimogene. Demonstraţia a urmat funeraliilor unui bărbat arab care a murit, cu o zi înainte, în timpul revoltei din oraş. Cel puţin 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile de marţi seară, a scris ziarul Haaretz. Poliţia a spus că, odată cu lăsarea serii, situaţia a degenerat. Presa locală a scris că mai multe sinagogi şi magazine au fost incendiate.

Marţi noapte, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgenţă în Lod. Efective ale poliţiei israeliane de frontieră au fost aduse din Cisiordania, relatează news.ro.

Conflictul dintre armata israeliană şi militanţii palestinieni în Gaza a stârnit tulburări în rândul minorităţii arabe din interiorul Israelului, ducând la proteste.

Au existat revolte şi în alte oraşe unde populaţia arabă este mai numeroasă, precum şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania. Este pentru prima dată, din 1966, când guvernul israelian s-a folosit starea de urgenţă asupra comunităţii arabe.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1