Israel confirmă armistițiul în Gaza! Palestinienii au sărbătorit în stradă

israel.jpg

Israel a confirmat armistițiul din Gaza
Israel confirmă armistițiul în Gaza
Foto: Getty

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un armistițiu a fost aprobat de cabinetul de securitate al premierului Benjamin Netanyahu. Armistițiul a fost votat cu unanimitate în cabinetul de securitate. Ulterior, conform Reuters, și Hamas a confirmat că armistițiul va începe la ora 2:00. Decizia vine după presiuni ale Administrației Biden pentru încetarea ofensivei israeliene. Palestinienii au sărbătorit în stradă încetarea focului.

După 11 zile de violențe, autoritățile israeliene au confirmat armistițiul însă au precizat din nou că intrarea lui în vigoare se va face la „o dată ulterioară”.

„Cabinetul de securitate a acceptat cu unanimitate de voturi recomandarea oficialilor de securitate, șefului armatei, șefului agenției Shin Bet, șefului Mossad și șefului Consiliului de Securitate Națională pentru acceptarea inițiativei egiptene pentru un armistițiu condiționat bilateral care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară.

palestinieni-fasia-gaza.jpg

Palestinieni Fâșia Gaza
Palestinienii au ieșit în stradă după încetarea focului
Foto: Getty

Decizia Israelului a venit după presiuni puternice din partea SUA pentru încetarea ofensivei

Șeful armatei, eșalonul militar și șeful GSS au evaluat în fața miniștrilor marile reușite ale Israelului în această campanie, unele dintre ele fără precedent.

Eșalonul militar subliniază că realitatea de pe teren va determina dacă va continua această campanie”, se arată în comunicatul autorităților israeliene, potrivit Digi24. 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai. 

plestinieni-fasia-gaza-2.jpg

Palestinieni Fâșia Gaza
Palestinienii au sărbătorit armistițiul
Foto: Getty

Kan, televiziunea publică israeliană, a transmis că luptele vor înceta imediat, în timp ce alte posturi au anunţat că armistiţiul va intra în vigoare la ora locală 02:00. Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a desemnat două delegaţii în Israel şi Teritoriile Palestiniene Ocupate să conlucreze pentru respectarea armistiţiului, potrivit televiziunii egiptene de stat. Seria de violenţe care a debutat după o lună în care tensiunile au crescut este cea mai sângeroasă din ultimii ani între Israel şi teritoriul palestinian. Luptele au început după mai multe zile în care au avut loc ciocniri între israelieni şi palestinieni în Ierusalimul de Est.

palestina.jpg

Palestinieni Fâșia Gaza
Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza
Foto: Getty

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5