ISIS a fost înfrânt definitiv

jeep-60760_1920.jpg

Forţele Democratice Siriene proclamă victoria împotriva Statului Islamic în Siria
Foto Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Ultimul teritoriu al organizației teroriste Stat Islamic în Siria a fost cucerit, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali, relatează AFP şi Reuters.

”Califatul” autoproclamat al grupării Islamice Statul Islamic (SI) a fost total eliminat, după cucerirea de către o forţă arabo-kurdă susţinută de Statele Unite în ultimul teritoriu controlat de jihadiştii în Siria, a anunţat sâmbătă această forţă, conform AFP. ”Forţele Democratice Siriene (FDS) declară eliminarea totală a aşa-zisului Califat şi o înfrângere teritorială 100% a SI”, a anunţat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt FDS, Mustefa Bali.

După o lună de confruntări armate, FDS au reuţit să cucerească ultimele poziţii jihadiste la Baghouz, un sat situat în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul.

”Baghouz a fost aeliberat. Victoria împotriva Daesh a fost cucerită”, a anunţat Mustefa Bali pe Twitter.

Aceste confruntări au fost violente împotriva ultimilor jihadişti, a precizat purtătorul de cuvânt, însă FDS şi-au ridicat steagul la Baghouz pentru a-şi sărbători victoria. La apogeul său, în 2014, SI deţinea controlul asupra unui teritoriu cât Marea Britanie în Irak şi în Siria.

Organizaţia - vinovată de atrocităţi şi atentate sângeroase inclusiv în Europa - a impus în aceste teritorii domnia terorii.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că SI a fost învins ”100%” în Siria şi le-a arătat unor jurnalişti hărţi cu regiuni care se aflau altădată sub controlul jihadiştilor.

”Iată SI şi iată ceea ce avem azi”, a declarat el arătând hărţile. Una dintre ele prezenta situaţia la faţa locului vineri şi arăta că nu mai exista cea mai mică prezenţă SI.

”Puteţi păstra harta”, le-a spus Trump jurnaliştilor după ce a coborât din avionul prezidenţial Air Force One şi s-a dus la reşedinţa sa privată de la Mar-a-Lago, în Floride.

”Califatul teritorial al SI a fost eliminat 100% în Siria”, a declarat la rândul său o purtoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

”SI foloseşte Internetul aproape mai bine ca oricine, însă toate aceste persoane sensibile la propaganda SI ştiu că sunt învinse la toate nivelurile”, a scris anterior Donald Trump pe Twitter.

”Nu e nimic de admirat la ei, ei vor încerca mereu să lase o urmă de speranţă, dar sunt nişte rataţi la capătul suflării”, a adăugat el.

”Gândiţi-vă la acest lucru înainte să va distrugeţi viaţa şi pe a familiei voastre!”, a adăugat el

Loading...

Citește și

  • Potrivit presei internaționale, gruparea teoristă ISIS îi are în continuare în vizor pe membrii familiei regale britanice, axându-se în mod special pe uciderea Prințului George și a mamei acestuia, Ducesa Kate Middleton. Noi mesaje criptate trimise între adeptii organizației teroriste au fost depistate de către forțele de oridine, aceștia plănuind să otrăvească mâncarea în supermarketurile unde obișnuiește Kate să facă cumpărăturile.

  • Au ieșit la iveală planurile ISIS! Presa britanică a informat că intențiile grupării teroriste islamice erau, printre altele, legate de uciderea micuțului Prinț George, fiul Ducilor de Cambridge, William și Kate.