ISIS explică cum şi când pot viola jihadiştii femeile răpite

gettyimages-451163960.jpg

ISIS a capturat mii de femei în Irak în ultimul an
Foto: Getty

Gruparea ISIS a realizat un document în care spune când şi în ce condiţii pot luptătorii să violeze sclavele sexuale, "una dintre consecinţele inevitabile ale Jihadului". Documentul respectiv a fost publicat de agenţia Reuters, după ce a fost găsit într-un maldăr de acte în Siria.

Documentul este unul dintre numeroasele astfel de acte publicate de ISIS pentru a îşi impune propria versiune a legii islamice. În el, apar 15 puncte, care explică în detaliu cum trebuie să decurgă actele sexuale cu sclave. Dacă este sunt la menstruaţie sau însarcinate, sexul nu este permis, iar avorturile sunt interzise. 

În document se discută şi despre violuri în familie, sau împărţirea sclavilor. "Dacă proprietarul unei femei captive, care are o fiica ce poate face sex, are relaţii cu ultima, el nu are voie să facă sex cu mama acesteia", spune actul, conform independent.co.uk.

"Dacă face sex cu mama ei, el nu are voie să facă sex cu fiica", mai specifică documentul.

"Proprietarilor" le mai este interzis să violeze două surori în acelaşi timp, sau să treacă o femeie de la tată la fiu sau alte rude.

Sexul anal este interzis, iar orice sclavă care rămâne gravidă cu copilul proprietarului, trebuie eliberată după moarte acestuia.

Proprietarii nu au voie să vândă sclavele persoanelor care le-ar putea trata rău: "El trebuie să arată compasiune faţă de ea, să fie bun cu ea, să nu o umilească şi să nu îi dea de făcut lucruri pe care ea nu le poate face".

ISIS a mai dat publicităţii o serie de documente care să justifice sclavia şi violul femeilor după ce a răpit mii de femeie Yazidi în Irak anul trecut.  

Loading...

Citește și

 • brigada isis al khansa femei

  O femeie a fost ucisă într-un mod brutal deoarece a fost prinsă alăptându-și copilul. Brigadă ISIS Al-Khansa, formată exclusiv din femei au torturat-o și au omorât-o pe mama care încerca să își ascundă fiul sub haine. Femeia a fost mutilată, iar bebelușul i-a fost smuls din brațe.

 • nadia murad basee taha

  A fost torturată și abuzată sexual timp de trei luni de către extremiștii Statului Islamic. Nadia Murad Basee Taha, o tânără credincioasă Yazidi (monoteiști care cred că Dumnezeu este creatorul lumii, n.r.) în vârstă de numai 21 de ani, a trecut prin suferințe groaznice, trăind la mila teroriștilor ISIS.

 • femei isis

  Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.

 • isis irak

  Ultimele statistici publicate arată că peste 60 de milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să fugă din calea războaielor sângeroase care au loc în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Poveștile multor refugiați sunt absolut dramatice. Însă, o fetiță de numai 10 ani dă un exemplu întregii lumi și spune că îi iartă pe teroriștii din ISIS pentru crimele comise și pentru faptul ca ea și familia ei au ajuns să trăiască pe drumuri, în corturile pentru refugiați.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1