ISIS antrenează copii de 5 ani, "viitoare generaţie" de terorişti FOTO

stat_islamic_copii_soldati.jpg

Gruparea Stat Islamic antrenează copii de 5 ani, pentru a-i transforma în militanţi jihadişti
Foto: news.com.au

Grupul terorist Stat Islamic a construit centre pentru antrenarea copiilor în Siria, unde sunt pregătiţi băieţi cu vârsta de cinci ani.

În înregistrarea video de nouă minute, dată luni publicităţii, organizaţia teroristă prezintă zeci de copii cu vârsta de cinci ani îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj, antrenându-se cu arme de foc şi citind versete din Coran.

Copiii sunt prezentaţi ca fiind noua generaţie de militanţi islamişti. Videoclipul de propagandă a fost filmat într-o tabără de antrenament terorist din oraşul sirian Raqqa, conform site-ul ausralian news.com.au.

stat_islamic_copii_soldati_antrenamente.jpg

Taberele de antrenement se află în Siria
Foto: news.com.au

Copiii prezentaţi în imagini sunt ai combatanţilor străini veniţi în Siria şi Irak pentru a deveni membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Un instructor terorist afirmă în înregistrare că cei mai mulţi dintre aceşti copii sunt în a doua etapă de instruire şi că sunt "viitoarea generaţie" a combatanţilor grupării. 

Indoctrinarea practicată de ISIS în aceste tabere a fost comparată cu cea din taberele pentru tineri din Germania nazistă. 

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului anunţa din decembrie 2014 că grupul terorist Stat Islamic a construit tabere pentru antrenarea copiilor.

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă teritorii din Irak, Siria şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Loading...

Citește și

  • Cadavre fără rinichi, aruncate în gropi comune! După ce a difuzat o înregistrare în care decapitează 21 de egipteni de confesiune creştină răpiţi în Libia, gruparea extremistă sunnită Stat Islamic este acuzată că prelevează organe pentru a-şi finanţa operaţiunile.