Ipoteză incredibilă în cazul zborului Malaysia Airlines MH370. De ce nu poate fi găsit avionul

gettyimages-480433037.jpg

Avionul Malaysia Airlines s-a prăbuşit în Oceanul Indian în urmă cu 15 luni
Foto: Getty

Au trecut 15 luni de la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370, care se ducea din Kuala Lumpur spre Beijing. La bord se aflau 239 de oameni. În lipsa unor dovezi concrete, au apărut numeroase teorii privind dispariţia avionului. Cea mai recentă susţine că aeronava a plonjat vertical în ocean.

Teoriile privind dispariţia avionului Malaysia Airlines MH370 sunt din ce în ce mai multe: pilotul a doborât avionul, e vorba de activităţi paranormale, echipajul a leşinat când se aflau în aer. Un matematician de la Universitatea din Texas are o nouă ipoteză. El a verificat datele pe care le au autorităţile despre incident şi susţine că avionul a plontaj vertical în ocean. 

Goong Chen a explicat că avionul ar fi lovit apa aproape perpendicular, ceea ce ar însemna că avionul s-a dus la fund imediat şi nu s-a dezintegrat, motiv pentru care nu au fost găsite rămăşiţe. Cum Oceanul Indian are o surprafaţă imensă, e foarte greu să găseşti un avion care nu a lăsat nimic în urmă, conform cnn.com. 

El însă punctează că nu avem cum să ştim de ce s-a prăbuşit avionul pânâ nu vor fi recuperate cutiile negre. Asta nu înseamnă că nu există numeroase teorii. 

Una dintre ele spune că avionul ar fi unul fantomă: pasagerii şi echipajul au leşinat, din cauza depresurizării avionului, a uneie explozii sau a fumului. Astfel, zborul MH370 ar fi mers pe pilot automat până a rămas fără combustibil şi s-ar fi prăbuşit. 

O altă ipoteză e cea a unui atac terorist, însă se poate ca pilotul sau co-pilotul să fi prăbuşit avionul intenţionat, aşa cum a făcut Andreas Lubitz în cazul avionului Germanwings care s-a prăbuşit în Alpii francezi.  

 

Loading...

Citește și