Iohannis va avea o întâlnire cu Theresa May: «Să o încurajez un pic. Acordul nu poate fi renegociat»

iohannis-dragnea-scandal-parlament.jpg

Klaus Iohannis de va întâlni cu Theresa May
Citeste tot despre: 

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat vineri, 14 decembrie, că va avea o întâlnire bilaterală cu premierul britanic, Theresa May, pentru a o încuraja în ceea ce priveşte situaţia Brexitului. Preşedintele a menţionat că, deşi Uniunea Europeană vrea un acord, acesta nu poate fi renegociat.

Klaus Iohannis se va întâlni cu Theresa May pentru a-i oferi suportul necesar.

„Am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, o bilaterală scurtă, ca să o încurajez un pic. Noi ne dorim un acord, Uniunea îşi doreşte acest acord, dar nu poate fi renegociat”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles, potrivit mediafax.ro.

Preşedintele a declarat că Uniunea Europeană își dorește în continuare o colaborare cu Marea Britanie.

„Aici lucrurile sunt foarte clare, însă dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Temerea în Marea Britanie este că vom împinge renegocierea unui acord ac calendam. Nimeni nu are astfel de intenţii. Este o chestiune teoretică, juridică, dar noi nu ne dorim aşa ceva. Asta vrem să explicăm părţii britanice, că vrem o relaţie bună, vrem o relaţie viitoare care funcţionează foarte bine. Aceste asigurări putem să le dăm fiecare în parte”, a adăugat Iohannis.

Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a transmis Marii Britanii că trebuie să exprime concis ceea ce îşi doreşte în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit, dar că nu va exista o renegociere, potrivit BBC.

Juncker a cerut Marii Britanii să prezinte mai clar ce îşi doreşte, adăugând că informaţiile Comisiei privind pregătirile în cazul unui Brexit fără acord vor fi publicate în data de 19 decembrie. Juncker a transmis că Uniunea Europeană va intensifica pregătirile pentru scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord. Theresa May a explicat în cadrul summitului dificultăţile întâmpinate cu privire la obţinerea aprobării Parlamentului britanic, care va vota dacă aprobă sau nu acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, pe tema Brexit, până la data de 21 ianuarie.

Loading...

Citește și