Investigație: Peste 200.000 de copii, abuzați sexual de preoți catolici francezi din 1950 și până astăzi

Ultima actualizare:

    Aproximativ 216.000 de copii au fost abuzați sexual de clericii catolici francezi din 1950 până în prezent Foto: Pixabay
Aproximativ 216.000 de copii au fost abuzați sexual de clericii catolici francezi din 1950 până în prezent Foto: Pixabay

O investigație făcută în Franța a scos la iveală că în jur de 216.000 copii au fost victimele abuzurilor preoților catolici, din 1950 și până astăzi. Raportul final a fost făcut public de o comisie independentă. Conform șefului comisiei, numărul abuzurilor ajunge la 330.000 dacă sunt adăugate și cazurile în care făptașii sunt membri non-clerici ai Bisericii.

Jean-Marc Sauve, șeful comisiei, a prezentat raportul, marți (5 octombrie). Anterior, el anunțase un prim rezultat care arăta că aproape 3.000 de preoți din sânul Bisericii Catolice franceze au comis acte de pedofilie în perioada de după 1950. Acesta a precizat și că numărul crește la 330.000 atunci când se iau în considerare abuzurile comise membri non-clerici ai Bisericii, potrivit Digi24.

Majoritatea cazurilor, însă, s-au petrecut cu mult prea mult timp în urmă pentru a mai putea fi cercetate penal conform legislației în vigoare în Franța. 

Investigația independentă a fost făcută la cererea Bisericii Catolică Franceză în 2018, în urma unui număr de scandaluri legate de abuzuri din alte țări.

Conform lui Sauve, comisia a transmis dovezile spre procurori în 22 de cazuri în care mai putea fi începută investigația penală.

Printre membrii comisiei care au investigat abuzurile din sânul Bisericii franceze se numără medici, istorici, sociologi și teologi. Peste 6500 de victime și martori au fost contactați pe parcursul a doi ani și jumătate, iar raportul final este lung de 2500 de pagini.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net