Invenţiile care ne schimbă viaţa în pandemie. Cele mai inedite inovații tehnologice ale anului 2020

Ultima actualizare:

    Drona care livrează şi dezinfectează
Drona care livrează şi dezinfectează

2020 a fost cel mai negru an din istoria recentă a omenirii. Virusul ucigaş a răpus la nivel mondial 2,9 milioane de persoane şi a contaminat 133 de milioane. Însă coşmarul pandemiei este departe de a se fi încheiat. Din fericire, tehnologia de ultim răcnet a sărit în ajutorul populaţiei grav afectate de criza epidemiologică.

Iată câteva dintre invenţiile care au fost lansate în 2020 pentru a veni în ajutorul populaţiei afectate de SARS-CoV-2! Aparatul de ventilaţie mecanică pentru spitale, care ucide virusul din aerosolii din încăpere în timp ce administrează oxigen pacienţilor, clanţa care se dezinfectează singură şi drona care face livrări la domiciliu şi dezinfectează cu raze ultraviolete pachetele înainte de a le înmâna destinatarului sunt doar câteva dintre ele.


    Masca FFP3 a viitorului
Masca FFP3 a viitorului

Aparatul de ventilaţie care purifică aerul

Dispozitivul medical a fost conceput pentru spitalele COVID-19 de doctorul Rhys Thomas, de la Spitalul Glangwili, din Ţara Galilor. Aparatul îi ajută pe pacienţi să respire, dar în acelaşi timp curăţă şi aerul din salonul de spital, ucigând virusul din aerosoli.

Masca FFP3 a viitorului

Compania franceză R-Pur produce măşti de protecţie din 2015. În colaborare cu diferite case de modă, cercetătorii R-Pur au creat o mască de protecţie, cu cinci straturi, care protejează de absolut orice: polen, noxe, particule toxice, virusuri şi bacterii. Dar costă 130 euro.


    Clanţa Hygienehook a fost creată în 2020 şi ucide în câteva secunde 99,9% dintre virusuri şi bacterii
Clanţa Hygienehook a fost creată în 2020 şi ucide în câteva secunde 99,9% dintre virusuri şi bacterii

Clanţa care se curăţă singură

Compania Clean Motion fondată de cercetătorul Alex Horvath a lansat Hygienehook, la finele anului trecut. Clanţa dotată cu o lampă cu raze ultraviolete se dezinfectează în proporţie de 99,9% după fiecare atingere, reducând propagarea virusului SARS-CoV-2.

Dezinfectant pentru telefoane

Compania PhoneSoap a lansat la finele anului 2020 mini-lămpi cu raze UV pentru telefoanele mobile. Acestea se ataşează printr-o mufă micro-USB la telefon şi asigură o dezinfectare de 99,9% a acestuia în doar 25-40 de secunde.


    Ceasul inteligent anti-COVID-19
Ceasul inteligent anti-COVID-19

Drona care livrează şi dezinfectează

Compania producătoare de drone Manna, din Irlanda, a creat prima dronă care zboară la 50-80 de metri înălţime cu viteze de 80 km/h şi în timpul zborului dezinfectează cu ajutorul luminii cu UV coletul. Drona are o autonomie de 100 km şi e ideală la oraş.

Ceasul inteligent

Compania producătoare de ceasuri inteligente Withings Scanwatch şi-a îmbunătăţit serviciile, oferindu-le posibilitatea utilizatorilor ceasului de a afla din timp dacă prezintă sau nu simptome de COVID-19. Ceasul măsoară pulsul, nivelul de oxigen, calitatea somnului etc.


    Banda de alergare inteligentă
Banda de alergare inteligentă

Banda de alergare inteligentă

Italienii de la Technogym au intuit că aparatele de sport vor înregistra o creştere a vânzărilor în 2020-2021. De aceea şi-au îmbunătăţit benzile de alergare cu senzori care monitorizează activitatea cardiacă, nivelul de oxigen şi funcţiile pulmonare în timpul efortului, trăgând un semnal de alarmă atunci când apar simptome de COVID-19. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net