Inventatorul oului Kinder a încetat din viață

Ultima actualizare:

    Inventatorul oului Kinder a murit la vârsta de 83 de aniFoto: Twitter
Inventatorul oului Kinder a murit la vârsta de 83 de aniFoto: Twitter

Invenția sa a încântat milioane de copii de-a lungul deceniilor. Le-a satisfăcut papilele gustative cu crema sa de ciocolată delicioasă și i-a distrat cu surprizele ascunse în ou. Azi, 30 decembrie, William Salice, inventatorul oului Kinder, a murit la vârsta de 83 de ani.

Anunțul a fost făcut public de fundația „Color your life”, pe care a înființat-o pentru a-i sprijini pe tineri, informează DC News. William Salice a fost angajat la compania Ferrero în 1960, dar a devenit rapid mâna dreaptă a patronului, Michele Ferrero, părintele cremei tartinabile Nutella, care a încetat din viață anul trecut.


    William SaliceFoto: Facebook
William SaliceFoto: Facebook

Oul Kinder a intrat pe piață în anii 1970, când firma de producție a ciocolatei a dorit să găsească un mijloc de a depăși caracterul sezonier al ouălor de Paști, astfel că William a venit cu ideea introducerii unei surprize.

Strategia de a pune într-o cochilie din plastic, învelită în ciocolată de forma unui ou, mici piese de jucării care trebuie asamblate, a fost mai mult decât s-ar fi așteptat pe placul copiilor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net