Învaţă de la 5 ani să omoare traficanţi. Violența mafiei drogurilor, la cote alarmante în Mexic

Ultima actualizare:
Micuţii sunt instruiţi cum se folosesc armele de foc
Micuţii sunt instruiţi cum se folosesc armele de foc

Şoc! Copii de numai 5 ani sunt antrenaţi să lupte împotriva bandele de narcotraficanţi, care au făcut peste 17.000 de asasinate anul trecut. Violenţa mafiei drogurilor a atins cote inimaginabile în Mexic.

Anul 2019 a fost catalogat drept cea mai violentă perioadă din istoria Mexicului. Bandele de traficanţi de droguri au ajuns să facă circa 90 de asasinate pe zi.

Disperaţi, locuitorii au început să alcătuiască patrule care să ţină piept mafioţilor criminali. Atât de mare este disperarea din cauza numeroaselor crime ce se fac zilnic, încât, în oraşul Ayahualtempan, din statul Guerrero (sudul Mexicului), s-a ajuns la recrutarea inclusiv a copiilor cu vârste între 5 şi 15 ani.

Trag la ţinte în timpul antrenamentelor
Trag la ţinte în timpul antrenamentelor

Ei sunt antrenaţi să se lupte cu narcotraficanţii asasini. 

În zonă, banda mafiotă “Los Ardillos’” a băgat spaima în toată lumea cu omorurile de o cruzime rară pe care le înfăptuieşte. Asta i-a determinat pe locuitorii din zonă să înarmeze până şi copiii mici.

Au apărut înregistrări video în care se vede cum micuţii sunt instruiţi să folosească pistoale şi puşti ca să se lupte cu bandiţii. Un grup care luptă pentru drepturile omului a condamnat cu vehemenţă acest lucru. 

Antrenarea minorilor cu vârsta de 5 ani pentru lupte în această regiune violentă a Mexicului a provocat consternare. Însă preşedintele ţării Andrés Manuel López Obrador (66 de ani) a răspuns că şi cartelurile recrutează copii şi mai mici pentru a înfăptui crime.

Însă în acelaşi timp a spus că trebuie eliminate rădăcinile cauzelor ce duc la violenţă, întărirea familiilor şi a valorilor morale, atrăgând atenţia să se evite recrutarea copiilor. 


    Trag la ţinte în timpul antrenamentelorFoto: AFP-EFE
Trag la ţinte în timpul antrenamentelorFoto: AFP-EFE

Grupurile care luptă pentru drepturile omului avertizează că antrenarea copiilor pentru lupte este nu numai o ameninţare la siguranţa lor, ci şi un risc de a le afecta sănătatea mintală. Cartelurile care se ocupă cu traficul de droguri în Mexic au devenit mai violente ca niciodată.

Circa 36.000 de militari şi poliţişti se luptă pe viaţă şi pe moarte cu circa 100.000 de membri ai acestor bande şi unităţile lor paramilitare. Pentru că un reuşesc să facă faţă violenţei extreme a mafioţilor, locuitorii au înfiinţat patrulele lor de apărare.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net