Inuman! Nou-născut, spălat deasupra unei bălţi într-o tabără de refugiaţi

gettyimages-514022184.jpg

Copilul pare a fi născut într-un cort din tabără
Foto: Getty

O imagine cu un nou născut spălat deasupra unei bălţi în tabăra de refugiaţi de la Idomeni, de la graniţa dintre Macedonia şi Grecia, a făcut înconjurul internetului. După ce această fotografie a devenit virală, autorităţile greceşti au promis că vor reloca oamenii din tabăra supraaglomerată.

Poza emoţionantă arată cum un bebeluş născut probabil într-un cort din tabără este spălat cu o sticlă de apă deasupra unei bălţi. 

O asistentă care face voluntariat în tabără a declarat, conform theguardian.com, că la Idomeni se află numeroase femei gravide, dar că cele care nasc sunt duse la spitalele din zonă. "Condiţiile din tabără sunt cu adevărat oribile, nu am avut epidemii încă, dar cei mici sunt vulnerabili la boli precum pneumonie, deshidratare sau gantroenterită. Femeile însărcinate care au complicaţii ar putea avea probleme în a primi ajutor rapid", a spus Sarah Collis.

Asistenta a povestit că a tratat recent o femeie din Siria în vârstă de 20 de ani care născuse cu cinci zile mai devreme şi care acum locuia într-un cort cu bebeluşul, mama ei şi soţul ei. 

Imagini din tabăra de la Idomeni

"A făcut cezariană şi a sângerat o noapte întreagă. Stă cu familia într-un cort care nici macăr nu e rezistent la apă", a spus Sarah Collis. 

Grecia are în prezent 40.000 de locuri disponibile în centrele de primire şi pregăteşte alte 10.000. În aceste condiţii, Guvernul speră să convingă refugiaţii să accepte transferul în centre de primire. 400 de migranţi au fost trimişi vineri în tabere din nordul Greciei.
În tabăra de la Idomeni se află 12.000 de oameni, care locuiesc în condiţii mizere.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1